۱۶۰ هزار تن گوشت گوسفندی مازاد روی دست دامداران ماند

۱۶۰ هزار تن گوشت گوسفندی مازاد روی دست دامداران ماند
رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: با توجه به کاهش تقاضای خرید در بازار داخل و تعلل دولت در صادرات، دامداران با انباشت دام روبرو هستند.

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور اظهار کرد: بازار گوشت تعریفی ندارد و با توجه به نبود تقاضای خرید در بازار و تعلل دولت در صادرات، دامداران با مشکلات متعددی روبرو هستند.
وی از مازاد ۴.۵ تا ۵ میلیون راس دام سبک و ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار راس گوساله نر در کشور خبر داد و گفت: علی رغم آنکه بره ها به وزن بالایی رسیده اند، تقاضایی برای خرید وجود ندارد که با این وجود رقمی حدود ۱۶۰ هزار تن گوشت خالص گوسفندی و ۵۰ هزار تن گوشت گوساله  روی دست دامدار مانده که آسیب جدی به صنعت دامپروری وارد می کند.
پوریان متوسط قیمت هر کیلو بره نر را ۵۲ هزار تا ۵۳ هزار تومان و گوساله نر ۵۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: براین اساس هر کیلو گوساله نر با نرخ ۱۰۰ هزار تا ۱۰۲ هزار تومان و گوسفند ۱۰۵ هزار تا ۱۰۶ هزار تومان در عمده فروشی ها عرضه می شود.
رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور ادامه داد: با توجه به انباشت دام روی دست دامدار، دولت بدنبال خارج کردن مازاد است تا دامداران از بحران فعلی خارج شوند که متاسفانه در هر مقطعی که تصمیماتی مبنی بر حمایت از تولیدکننده گرفته می شود، جو روانی کاذب در بازار موجب شده تا مسئولان نسبت به تصمیم‌گیری ها دچار شک و تردید شوند.

پوریان با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز، تولیدکنندگان را با بحران جدی روبرو کرده است، گفت : با توجه به تخصیص ارز ترجیحی به نهاده‌های دامی، بازار باید ثبات برسد، در حالی که هم اکنون شاهد ۲ نرخی بودن نهاده و عرضه فراوان در بازار سیاه و کمبود در سامانه بازارگاه هستیم که این امر صنعت دامپروری را با مشکلات متعددی مواجه کرده است و همواره دامداران خواستار تعدیل قیمت نهاده در بازار هستند.
وی افزود: علی رغم هزینه‌های بالای تولید، اما قیمت خرید دام از دامدار با نرخ سال گذشته تفاوتی ندارد که این موضوع دامدار را به شدت تحت فشار قرار داده است.
رئیس شورای تامین کنندگام دام کشور خرید تضمینی و صادرات دام را راهکار مناسب حمایت از دامدار دانست و گفت: خرید تضمینی گوشت گوساله نر با قیمت مناسب به منظور ذخایر راهبردی و صادرات دام در شرایط فعلی خشکسالی و آسیب‌های ناشی از کرونا تا حدودی می‌تواند مشکلات دامداران را مرتفع کند.
وی در پایان با اشاره به دلایل قاچاق دام‌ تصریح کرد: با کاهش تقاضا برای خرید گوشت در بازار داخل و فشارهای متعددی که بر تولیدکنندگان دام است، دامدار به ناچار اقدام به فروش دام به طرق مختلف می‌کرد که این موضوع بر قاچاق دام از مرزهای کشور دامن زده است.
 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com