پیشنهاد مرغدارها برای قیمت هر کیلو گوشت مرغ در بازار چقدر است؟

پیشنهاد مرغدارها برای قیمت هر کیلو گوشت مرغ در بازار چقدر است؟
رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی توسعه صنعت طیور کشور گفت: با توجه به اینکه دولت چند وقت پیش سویا را از قیمت ۲۷۵۰ تومان به ۳۲۰۰ تومان و ذرت را از ۱۳۰۰ به ۱۷۵۰ تومان رسانده است قیمت هر کیلو گوشت مرغ در بازار باید ۲۳ هزار تومان باشد تا جوجه ریزی صرفه اقتصادی داشته باشد.
در چند هفته گذشته قیمت گوشت مرغ به شدت افزایش یافته بود و مسئولان وعده کاهش این قیمت را داده بودند و ستاد تنظیم بازار به تازگی قیمت گوشت مرغ را ۲۰۵۰۰ تومان اعلام کرده است، اما برخی فعالان بازار می گویند با توجه به اینکه دولت سویا را از قیمت ۲۷۵۰ تومان به ۳۲۰۰ تومان و ذرت را از ۱۳۰۰ به ۱۷۵۰ تومان رسانده است  قیمت هر کیلو گوشت مرغ در بازار باید ۲۳ هزار تومان باشد تا جوجه ریزی صرفه اقتصادی داشته باشد.
رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی توسعه صنعت طیور کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه مصوبه ستاد تنظیم بازار مربوط به مهرماه است و در ابتدا قیمت ۱۷۱۰۰ تومان قیمت مرغ تعیین شده بود، گفت: در این مصوبه تاکید شده بود که قیمت هر کیلو گوشت مرغ با اختلاف ده درصد در اختیار استاندارها خواهد بود و این مصوبه بر پایه این بود که دان مرغ با نرخ مصوب در اختیار تولیدکننده ها قرار بگیرد.
برومند چهارآیین با بیان اینکه در آن زمان مشکلات در زمینه تامین ارز باعث شده بود که مرغدارها کمتر از ۵۰ درصد نهاده ها را با قیمت مصوب تهیه می کردند، گفت: قیمت مصوب ذرت در آن زمان ۱۱۵۰ تومان بود ولی ۳۸۰۰ تومان در بازار آزاد به فروش می رسید و امروز قیمت آن به ۴۲۰۰ تومان هم رسیده است.
او افزود: به دلیل افزایش قیمت نهاده ها قیمت تمام شده هر کیلو گوشت مرغ در مهرماه ۱۷۷۰۰ بود و قیمت در آبان ماه ۱۷۹۰۰ تومان تمام رسید و در آن زمان قیمت لاشه مرغ هر کیلو بین ۲۸ تا ۲۹ هزار تومان بود.

دلیل اصلی گران شدن قیمت مرغ
رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی توسعه صنعت طیور کشور با اشاره به اینکه دلیل اصلی گران شدن قیمت مرغ تا ۳۵ هزار تومان ناشی از نگرانی مرغدارها از بالا رفتن بیشتر قیمت نهاده ها بود، اظهار کرد: به همین دلیل در آن زمان در مدت دو هفته هیچگونه جوجه ریزی توسط مرغدارها انجام نشد و عرضه مرغ هم در بازار کم شد و همین مساله باعث شد که قیمت ها بالا برود.
چهارآیین با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت مرغ در ایران رقابتی است، گفت: در بازار رقابتی تولیدکننده نقشی در قیمت گذاری آن ندارد و تعیین کننده اصلی مکانیسم عرضه و تقاضا است.

بامداد رسپینا

رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی توسعه صنعت طیور کشور با نگاهی به روند بازار در یک ماه گذشته تصریح کرد: بعد از اینکه چند وقت اخیر وضعیت تخصیص ارز و واردات گنجاله زیاد شد جوجه ریزی بیشتر شد و قیمت ها هم متعادل تر شد.

متوسط قیمت تمام شده هر کیلو مرغ
او افزود: در حال حاضر متوسط قیمت تمام شده هر کیلو مرغ ۱۷ هزار تومان است و اگر دولت ۱۰۰ درصد  نهادها را با قیمت مصوب در اختیار تولیدکننده ها قرار دهد با این قیمت صرفه اقتصادی دارد.
او با اشاره تغییر قیمت نهادها توسط دولت، گفت: دولت سویا را از قیمت ۲۷۵۰ تومان به ۳۲۰ تومان تغییر داده و ذرت را از ۱۳۰۰ به ۱۷۵۰ تومان رسانده است و از طرف دیگر هزینه حمل و نقل هم افزایش یافته و در شرایط کنونی ستاد تنظیم بازار باید تغییر جدید قیمت ها را لحاظ کند اما همچنان با قیمت های قبلی نهاده ها قیمت گوشت را محاسبه می کند.
چهارآیین با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت هر کیلو مرغ با ۱۰ درصد سود ۱۶۰۰ تومان درب مرغداری است، اظهار کرد: براساس قیمت تمام شده‌ای مرغ برای مرغدارها باید در بازار هر کیلو گوشت مرغ ۲۳ هزار تومان عرضه شود اما ستاد تنظیم بازار همچنان اصرار دارد که قیمت هر کیلو مرغ درب مرغداری ۱۴۴۰۰ تومان باشد و قیمت هر کیلو مرغ در بازار ۲۰۴۰۰ تومان به فروش برسد.
رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی توسعه صنعت طیور کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر این قیمت تنظیم بازار مورد قبول مرغدارها نیست، گفت: مرغدارها می گویند با این قیمت نهاده ها جوجه ریزی صرفه اقتصادی ندارد و این روند باعث کاهش جوجه ریزی می شود، از این رو پیشنهاد می دهند که قیمت هر کیلو گوشت مرغ در بازار به ۲۳ هزار تومان برسد.
 
نظرات شما
  •  

    جواد گفت : ۹۹/۰۹/۲۲

    باسلام
    باتوجه به اعلام قیمت نهاده ها توسط دولت، مبنی بر اینکه با قیمت مصوبه نهاده ها را در اختیار مرغدار قرار دهد، میتوان قیمت تمام شده مرغ را برای مرغدار تعیین نمود، بطور مثال در پرورش مرغ به تعداد 10هزار قطعه ای، به طوری که مرغدار 65 تن دان مصرف کند، واین مقدار مصرف مازاد بر میزان استاندارد می باشد وبه لحاظ اینکه وزن مطلوبی از پرورش بگیرد، اکثرا تا وزن 3 کیلو پرورش میدهند، در صورتی که درگیر مرضهای ویروسی وباکتریائی نشوند، بااین حال مکانیسم دان مصرفی 45 تن ذرت، 17تن سویا، 3تن مکمل رشد، استفاده میشود، وهزینه های جانبی نیز عبارتند از واکسن، ویتامینها، وداروهای پیشگیری، وهزینه سوخت، وپوشال و هزینه کارگر، که با ضرب وتقسیم این موارد قیمت تمام شده مرغ برای مرغدار تعیین میشود، البته با احتساب 10درصدتلفات استاندارد،،، این مطلب محاسبه د قیق بوده وراندمان تولید نیز مطلوب نظرمرغداران حرفه ای می باشد. با این توصیف قیمت مرغ بکلی کاهش چشمگیری خواهد داشت، وحائز اهمیت هست به این نکته نیز اشاره شود، چون با قیمتهای دلار 3800 تومانی اکثر گاوداریها نیز از سالنهای خود برای پرورش مرغ استفاده میکردند، بحث رقابت در قیمت فروش بود، چرا، بدلیل اینکه در زمان فروش اگر 2تامرغداراعلام به فروش میکردند، در مقابل 3 تا گاودارکه مرغ پرورش داده اند اعلام فروش میکردند ودراین موقع رقابت قیمتی صورت می پذیرفت، وهرکسی قیمت پائین اعلام می کرد فورا میفروخت، اما درفعل حاضر با قیمتهای نجومی نهاده ها ونیز نهاده ها با قیمت دولتی فقط در اختیار مرغدارها قرارمیگیرد، دست صاحبان سالنهای بی کار وگاوداریها بریده شده، واکنون دولت درگیر ساز ونواز سودجویان افتاده ونمیتواند قیمت را کنترل نماید، بدلیل اینکه نهاده از قیمت مصوبه به مراتب، بالا تر در اختیار مرغدار قرار میگیرد واگر هم به قیمت مصوبه در اختیار مرغدار قرار بگیرد، باز هم بهانه ای وجود دارد وازقیمتهای بازار سیاه استنباط می کنند، در حالی که مطالب فوق الذکر، در مورد اقلام مصرفی برای 10هزارواحد، مطلب استاندارد و10 در صد نیز مانور برای مرغدار در کاهش مصرف فوق را دارد، ولی در کل حساب استاندارد پرورش بوده ونسبت به واحد های بزرکتر نیز قابل اعمال می باشد، وهزینه استاندارد مصرفی با قیمت استاندارد مرغ زنده تمام شده به مرغدار هست . پس در صورتی که وتا زمانی که سازمان جهاد کشاورزی باقاطعیت ونظازت کافی در زمینه نهاده ها وپرورش نداشته باشد، قیمت مرغ تثبیت نخواهد شد، واگر نظارت وافی وکافی را ارج نهد، قیمت مرغ زیر 10هزارتومان خواهدشد. والسلام

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com