وقتی اجرای طرح تولید مرغ ارگانیک توجیهی ندارد!

وقتی اجرای طرح تولید مرغ ارگانیک توجیهی ندارد!
مصرف آنتی بیوتیک‌ها که برای کنترل عوامل بیماری‌زا در طیور با نظر دامپزشکان توصیه و مصرف می‌شود، به طور طبیعی دارای عوارض جانبی است که از جمله آن ایجاد مقاومت باکتریایی و یا انتقال بخشی از آن به مصرف کنندگان حتی در صورت رعایت ضوابط و مقررات بهداشتی مصرف آن می‌باشد، لذا به منظور کاهش اثرات آنتی بیوتیک‌ها مثل هر ماده شیمیایی دیگر که دارای عوارض جانبی است، باید به موضوع پیشگیری از بروز بیماری‌ها اهمیت بیشتری داد.
استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا در پرورش، رعایت شرایط قرنطینه‌ای و بهداشتی، استفاده از نظرات کارشناسان دامپزشکی، مدیریت هوشمند و به موقع در واحد و استفاده از نهاده‌های سالم و تحت نظارت دامپزشکی می‌تواند کمک مؤثری در پیشگیری از بروز بیماری با عدم مصرف آنتی بیوتیک را به همراه داشته باشد.
براساس این گزارش، امروزه در پرورش طیور، ساختار مناسب واحدها بسیار مهم و تأثیرگذار است؛ واحدی با داشتن سیستم تهویه و رطوبت مناسب در فصول مختلف سال، ساختار قابل شستشو و ضد عفونی، امکانات و تجهیزات مناسب توزیع آب و خوراک می‌تواند شرایط اولیه را برای پرورش مناسب فراهم نماید، رعایت شرایط بهداشتی و قرنطینه‌ای شامل استفاده به موقع از ضدعفونی کننده‌های مناسب، نظارت و کنترل ورود کلیه خودروها، افراد، پرندگان، حیوانات موذی و غیره به واحد پرورشی، سالن و انبارهای نگهداری اقلام مصرفی می‌باشد، مدیریت کود تولید شده و حمل و نقل مناسب آن در پایان دوره نیز در این امر مؤثر است.
با توجه به مطرح بودن پرورش طیور بدون آنتی بیوتیک برای بررسی میزان استقبال واحدهای مرغداری شهرستان سبزوار و اجرایی شدن این طرح به سراغ واحدهایی که برای اجرای این طرح اعلام آمادگی کرده بودند رفته اما درد و دل آنان از شیوع بالای بیماری‌های ویروسی در منطقه، تلفات زیاد در این راستا و قیمت پایین مرغ زنده شنیدنی است.
علیرضا کارگری، عضوهیات مدیره شرکت تعاونی مرغداران گوشتی سربداران سبزوار درگفت‌و‌گو با خبرنگارایسنا – منطقه خراسان، از صدور مجوز برای واحدهای مرغداری در فاصله‌های 400 متری از یکدیگر انتقاد کرد.
وی گفت: این مساله با توجه به شیوع بالای بیمارهای ویروسی و هزینه بر بودن انجام تغییرات در سالن‌های پرورش، باعث عدم ترغیب مرغداران از طرح تولید مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک می‌شود.
وی با بیان اینکه درطول سال‌های گذشته فاصله بین مرغداری‌ها در حدود 1000 متر بود، تصریح کرد: با توجه به کشورهای اروپایی که فاصله بین مرغداری‌های خود را به 400 متر رساندند این موضوع را در ایران هم اجرا می‌کنند اما این درحالی است که سبزوار با مسایل شیوع انواع بیماری‌ها روبرو است.
مسوول یکی از واحدهای مرغداری سبزوار نیز از کمبود واکسن‌های مورد نیاز در شهرستان سبزوار ابراز نارضایتی کرد و اظهار داشت: علاوه بر کمبود واکسن‌های مورد نیاز، متاسفانه قیمت داروها هم بسیار بالاست.
وی عدم پرداخت تسهیلات بهینه سازی واحدهای مرغداری را از دیگر مشکلات این قشر برشمرد و با اشاره به شیوع بیماری‌ها و تلفات بالا در واحدهای مرغداری، تاکید کرد: با این وضعیت برای اجرای طرح پرورش مرغ بدون آنتی بیوتیک، حداقل 30 میلیون تومان لازم است.
وی اظهار داشت: باید جهاد کشاورزی و دامپزشکی تسهیلاتی با سود کم برای ترغیب مرغداران در اجرای طرح تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک قرار دهند.
وی با اشاره به تفاوت قیمت طیور بدون آنتی بیوتیک با مرغ‌های معمولی، گفت: این تفاوت قیمت نیز صرف هزینه‌های قرنطینه‌ای، آزمایش و مواد شوینده می‌شود.
مهدی نودهی، مدیرعامل شرکت پردیس قائم سبزوار در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان، از تعداد واحدهای کوچک مرغداری‌ها در شهرستان سبزوار ابراز نارضایتی کرد و اظهار داشت: کنترل این واحدها کار بسیار سختی است.
وی با بیان اینکه با وضعیت قیمت پایین مرغ و تلفات بالا و عدم حمایت دولت از واحدهای مرغداری، اجرای طرح تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک توجیهی ندارد، افزود: برای انجام برخی تغییرات در ساختار واحدها، نیاز به هزینه داریم چرا که به تنهایی قادر به انجام آن نیستیم.
نودهی از کمبود واکسن‌های موردنیاز واحدهای پرورش طیور انتقاد کرد.
دکتر ولی الله جغتایی، رییس شبکه دامپزشکی شهرستان سبزوار در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان، در خصوص مشکلات تولید مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک در شهرستان، تاکید کرد: بحث‌های بازاریابی از مشکلات و دغدغه اصلی مرغداران برای پرورش مرغ ارگانیک‌ است.
وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته فاصله بین واحدهای مرغداری حدود 1000 متر بود، یادآور شد: بنا به تصمیم وزارت جهادکشاورزی، احداث واحدهای مرغداری از سال گذشته در فاصله‌های 400 متری از یکدیگر شروع شد.
وی با اشاره به اعتراض کارشناسان شبکه و اتحادیه مرغداران این شهرستان به موضوع فوق با توجه به بالا رفتن تراکم و آلودگی، تصریح کرد: اگر سالن‌های پرورش طیور امکانات بهداشتی، سیستم تهویه، امکانات گرمایشی و رطوبت مناسب را دارا باشند، نزدیکی واحدهای مرغداری مساله‌ای را ایجاد نمی‌کند.
جغتایی به سالن‌های به هم چسبیده پرورش طیور در کشورهای پیشرفته اشاره کرد و گفت: در این سالن‌ها، به دلیل تجهیزات داخل سالن‌ها، مشکلی در پرورش مشکلی طیور به وجود نمی‌آید.
وی با اشاره به برگزاری کلاس‌های آموزشی برای مرغداران جهت تولید مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک، در خصوص کمبود واکسن‌های مورد نیاز مرغداران به محدودیت‌های واردات و حمایت از تولیدکنندگان داخلی اشاره و تصریح کرد: با توجه به وجود مشابه ایرانی برخی از واکسن‌های مورد نیاز مرغداران، اما مرغداران به واکسن‌های خارجی ترغیب بیشتری دارند.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان سبزوار از اعلام آمادگی 5 واحد مرغداری این شهرستان برای پرورش مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک خبر داد و بیان داشت: این واحدها از سوی کارشناسان اداره کل و شبکه بازدید شده‌اند و مقررشده است تا برخی تغییراتی را از لحاظ ساختار بهداشتی در سالن‌های خود انجام بدهند.
وی مهمترین تغییرات را در بحث قرنطینه‌ای و بهداشتی دانست و همچنین بر محصور کردن واحدها جهت جلوگیری از ورود حیوانات و یا افراد تاکید کرد.
وی مشکل و دغدغه اصلی مرغداران را بازاریابی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه قیمت مرغ زنده کاهش یافته است این واحدها متضرر شدند بنابراین نگران این هستند که در صورت پرورش مرغ بدون آنتی بیوتیک اگر قیمت مرغ پایین باشد، عملاً متضرر شوند.
وی خواسته مرغداران را ضمانت برای نرخ ثابت جهت قیمت مرغ، محصولات و نهاده‌های موردنیاز مرغداران برشمرد و با اشاره به پیشنهاد اداره کل دامپزشکی استان از سال گذشته برای این طرح، سعی در توجیه کشتارکنندگان و کشتارگاه‌ها برای توجیه مزایای این نوع گوشت‌ها و استقبال مردم جهت رفع نگرانی واحدهای مرغداری برای فروش محصول خود تاکید کرد.
جغتایی با بیان اینکه بعد از انجام تغییرات در واحدهای مرغداری، بار دیگر بازدید از سوی شبکه دامپزشکی شهرستان جهت صدور پروانه انجام می‌شود، به ورود جوجه به واحدهای دارای مجوز پرورش مرغ بدون آنتی بیوتیک با هماهنگی دامپزشکی، ملزوم بودن واحد مرغداری بر رعایت شرایط بهداشتی و قرنطینه‌ای در دوره پرورش، سه بار بازدید در دوره پرورش (15 ، 25 و 38 روزگی ) جهت پرورش مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک توسط کارشناسان دامپزشکی اشاره کرد.
وی به کشتار این نوع مرغ‌ها در اولین نوبت کشتار، استفاده از نشان تجاری مخصوص برای گوشت‌های ارگانیک و حتی استفاده از نام خود مرغداران در این نشان‌های تجاری اشاره کرد.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان سبزوار در خصوص پرداخت تسهیلات به واحدهای تولید کننده مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک، افزود: از طریق بانک عامل تسهیلات این واحدها پرداخت می‌شود.
وی افزایش تعداد طیورپرورشی در واحد سطح را با توجه به فروش جوجه‌ها بعد از 35 روزگی به عنوان جوجه‌های کبابی، افزایش بازدهی و کاهش تلفات برای مرغداری‌ها و تامین سلامت عمومی از جمله مزایای طرح تولید مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک دانست.
 
نظرات شما
  •  

    ashkan گفت : ۹۱/۰۴/۲۷

    salam
    che joori mishe shomareye tolid konandegan ro gir ovord jahate namayandegi dar shahrhaye dge?

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com