مرغ ذبح شده در کشتارگاه‌های صنعتی بیماری ندارد

مرغ ذبح شده در کشتارگاه‌های صنعتی بیماری ندارد
 شیوع بیماری‌های مشترک دام و انسان در یک ماه اخیر سبب شده است که نگرانی‌های بهداشتی و اجتماعی نسبت به این پدیده واگیر دار در سطح جامعه بیشتر شود.
بعد از آنکه درهفته‌های گذشته از سوی مراجع رسمی وجود ویروس آنفلوآنزای نوع حاد پرندگان در شمال کشور تایید شد اقدامات تامینی و قرنطینه‌ای شدیدی نسبت به پرندگان اهلی در استان مازندران اتخاذ شد.
بنا براعلام سازمان دامپزشکی کشور تمام پرندگان اهلی در استان مازندران جمع‌آوری و معدوم شده‌اند و ماموران این سازمان همچنان به بازرسی منازل و روستاها ادامه می‌دهند.
رسول خضری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: معمولا بیماری‌های مشترک دام و انسان از طریق خارجی وارد کشور شده است حالا یا به صورت سفر اتباع دیگر کشورها به ایران یا از طریق حیوانات وارد شده که اصول قرنطینه‌ای و دامپزشکی در مورد آنان رعایت نشده است. به طور مثال بیماری ابولا توسط مسافران حج تمتع وارد کشور شد که خوشبختانه بلافاصله کنترل شد.
وی در خصوص مرجع کنترل این‌گونه بیماری‌ها در کشور گفت: متاسفانه بحثی که به وجود آمده و هنوز هم حل نشده، موازی کاری بین دو سازمان در این زمینه است. در کشور وظیفه کنترل این گونه موارد بر عهده سازمان دامپزشکی است. در حالی که ما عقیده داریم با توجه به مشکلات اخیر پیش آمده و گستردگی بیماری‌های مشترک بین دام و انسان و مرگ آور بودن آنها باید این وظیفه به سازمان غذا و دارو محول شود همانطوری که در قضیه گوشت‌های بوفالوی آلوده به کیست‌های چربی این سازمان وارد شد و جلوی واردات آن را گرفت.
نماینده مردم سردشت ادامه داد: در حال حاضر ما نزدیک به 800 نوع بیماری مشترک بین انسان و حیوان داریم و بر همین اساس کمیسیون قصد دارد در این مورد حساس که رابطه مستقیم با سلامت مردم دارد ورود کرده و یک نهاد را متولی این امر کند. پیشنهاد ما این است سازمان غذا و دارو وظیفه نظارت نهایی بر ورود دام و طیور به کشور را داشته باشد.وی در مورد آخرین آمار مبتلایان به تب کریمه کنگو نیز گفت: تا سه شنبه شب 9 نفر مبتلا به این بیماری در نقاط مختلف کشور گزارش شده است که متاسفانه سه نفر در استان‌های مازندران، کرمانشاه و خراسان رضوی فوت کرده‌اند. وی در خصوص آنفلوآنزای حاد پرندگان گفت: تاکنون هیچ موردی از ابتلای مرغ‌ها در کشتارگاه‌ها یا مرغداری‌های صنعتی گزارش نشده است و هر دو سازمان دامپزشکی و غذا و دارو به شدت بر این مرغداری‌ها نظارت دارند که ریسک ابتلای هموطنان به صفر درصد برسد.وی سپس با انتقاد از جوسازی اخیر گفت به هیچ عنوان امکان ندارد که مصرف‌کننده نهایی از طریق مرغ ذبح شده در کشتارگاه‌های صنعتی و بعد در یخچال قرار گرفته شده به این بیماری مبتلا شود و متاسفانه فقط این جوزدگی سببب شده که مرغداری‌های استان مازندران در آستانه ور شکستگی قرار گیرند.
در مورد گوشت قرمز نیز همین مساله صدق می‌کند و اگر هموطنان درهنگام خرید دقت کنند که فقط گوشت مصرفی خود را از فروشگاه‌های مجاز خریداری کنند مشکلی پیش نخواهد آمد.وی به دیدار خود با دکتر خلج، رییس دامپزشکی کشور در حاشیه دیدار مسوولان نظام با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ایشان این اطمینان را به من دادند که وضعیت در کنترل کامل است و نیروهای این سازمان فعالیت شبانه‌روزی خود را ادامه می‌دهند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در جواب سوال عدم تمهید سازمان دامپزشکی بر ورود دام و طیور که سبب شده است اکنون مردم در معرض دو بیماری مهلک باشند، گفت: متاسفانه مهم‌ترین مشکل این بخش که سبب شده قدرت نظارتی آن بر این‌گونه واردات کاهش یابد، نبود اعتبارات لازم و کمبود منابع مالی است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با جلسه مشترکی که هفته گذشته کمیسیون با مدیران وزارت بهداشت و درمان در این خصوص داشته‌اند، تمهیدات لازم اجرایی شود.
علایم ابتلا به بیماری آنفلوآنزای مرغی
بنا بر اعلام وزارت بهداشت این بیماری حاد علایمی مانند آنفلوآنزا دارد و با تب و سرد درد همراه است و بعد از سه روز سبب خون‌ریزی‌های زیر جلدی و خونریزی از بینی و دستگاه‌های گوارشی و در صورت عدم مراجعه به پزشک سبب مرگ می‌شود.

 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com