قارچ: مکمل بعدی خوراک جوجه ها؟

قارچ: مکمل بعدی خوراک جوجه ها؟
آیا قارچ ها می توانند به عنوان مکمل خوراک طیور استفاده شوند؟ گروهی از محققان لهستان بر روی دسته ای قارچ ها آزمایش هایی انجام دادند. این قارچ ها تاثیرات سلامتی مثبتی داشته اند.
علوفه، آلومینوسیلیکات ها، اسیدهای ارگانیک، پربیوتیک ها یا پروبیوتیک ها همگی در سال های اخیر بسیار شناخته شده هستند. در آسیا و اروپا هزاران سال است که به خواص قارچ ها در افزایش سلامت ارزش داده می شود. قارچ ها مدت طولانی به عنوان غذایی کم ارزش در نظر گرفته می شدند. اما امروزه به خواص مفید قارچ ها پی برده شده است. تعداد کمی از خواص مهم قارچ ها آنتی اکسیدان، ضد التهاب، ضد باکتریایی، ضد ویروسی بودن آن ها و خواص هیپوکلسترولمی آن ها می باشد.

سلامت بهتر روده در طیور گوشتی

پژوهشگران در مورد وضعیت کنونی اطلاعات در مورد استفاده از قارچ ها به عنوان مکمل خوراک طیور گوشتی و تخم گذار مطالعات عمیقی انجام دادند و یافته های خود را در مجله علوم خوراک حیوانات و تکنولوژی به چاپ رساندند. چند آزمایش موثر در مورد جوجه های گوشتی نیز در گذشته انجام شده است اما یافته های آن ها مختلف است. با این حال، بسیاری از این آزمایش ها به وضوح اعلام می کنند که قارچ ها تاثیر مثبتی بر تولید جوجه های گوشتی داشته اند زیرا عملکرد رشد را افزایش می دهند، جایگاه ریزاندامگان همزیست را در روده بهبود می بخشند، پاسخ ایمنی را تنظیم می کنند، فعالیت آنتی اکسیدانی بافت را افزایش می دهند، بر مورفولوژی روده تاثیر می گذارد و وضعیت لیپید را بهبود می بخشد. بدون شک، انواع مختلف قارچ ها، منشا آن ها، روند فرآوری آن ها، ترکیبات فیزیکی و شیمیایی آن ها و همچنین سطح و میزان مکمل ها می توانند بر تاثیر گذاری قارچ ها موثر باشند.
موثر بودن مکمل های قارچ از آزمایش های مختلفی نتیجه شده است.
 
تاثیر بر روی کیفیت تخم مرغ
در آزمایش هایی که بر روی مرغ های تخم گذار انجام شده، نشان داده شده است که بسیاری از یافته ها تایید کرده اند که اضافه کردن قارچ هایی به خوراک مرغ های تخم گذار که غنی از متابولیت ثانویه هستند می تواند میزان آنتی اکسیدان را در ارگانیسم افزایش دهد، بر عملکرد مرغ های تخم گذار، کیفیت تخم، ترکیب اسید چرب و سطح کلسترول موجود در لیپیدهای زرده تاثیر مثبت بگذارد، باکتری های بیماری زا و حتی پخش گاز آمونیاک مدفوع را از بین ببرد. آزمایشی که در سال 2008 انجام شده دریافته است که اضافه کردن عصاره میسیلیوم قارچ شیتاکه به جیره نتوانسه عملکرد مرغ های تخم گذار را بهبود ببخشد اما میزان سالمونلا را در طیور آلوده کاهش داده است.

مطالعات دقیق بیشتری مورد نیاز است
بر اساس مطالعاتی که در این مقاله ذکر شده است می توان نتیجه گرفت که بسیاری از گونه های قارچ های خوراکی مثلا لنتینولا ادودز (Lentinula edodes)، آگاریکوس بیسپوروس (Agaricus bisporus)، آگاریکوس بلازی (Agaricus blazei)، هریسیوم کاپوت-مدوسا(Hericium caput-medusae)، پلوروتوس اوستروس (Pleurotus ostreatus)، پلوروتوس ارینجی (Pleurotus eryngii)، فومیتلا فراکسینا (Fomitella fraxinea)، فلامولینا ولوتیپس (Flammulina velutipes)، گاندودرما لوسیدوم (, Ganoderma lucidum)، کوردیسپس اینسیس (Cordyceps inensis) و کوردیسپس میلیتاریس (Cordyceps militaris) می توانند منبع مواد فعالی باشند که تاثیر مثبتی بر عملکرد طیور و وضعیت سلامت آن ها دارد. اگرچه نتایج برخی مطالعات تاثیرات مثبت مکمل های قارچی را نشان می دهند اما آزمایش های بیشتری باید انجام شود تا میزان دوزهای موثرتر و گونه های و ترکیب های مفید و موثر مشخص شود.

 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com