فراهم شدن موجبات رشد زیان انباشت شده شرکت‌های لبنی با افزایش قیمت

فراهم شدن موجبات رشد زیان انباشت شده شرکت‌های لبنی با افزایش قیمت
گردهمایی مدیران کارخانجات صنایع فرآورده‌های لبنی با صدور قطعنامه ای در خصوص وضعیت لبنیات در کشور به کار خود پایان داد.
 این گردهمایی که به منظور بررسی راه حل‌های مناسب برای چالش‌های پیش روی صنایع لبنی با تکیه بر اصل ایجاد تعامل حداکثری فی مابین ذی‌نفعان (دولت، مصرف کنندگان، دامدارها و صنایع لبنی برگزار شد، با صدور قطعنامه ای پایان یافت.
متن کامل این قطعنامه که به اتفاق آرا تصویب شد، به شرح زیر است:
1 – زنجیره کشاورزی (نهاده‌های دامی)، دامداری، صنایع تبدیلی و فراوری و شبکه حمل و توزیع با توجه به اهمیت مصرف شیر و لبنیات و نقش آن در سلامت آحاد ملت، بایستی از طرف حاکمیت به عنوان کالای استراتژیک تلقی شده و مشکلات و چالش‌های ایجاد شده فراروی صنعت لبنیات کشور، با توجه به پیشنهادهای ذیل امکان برون رفت از وضعیت «رکود» بدون دامن زدن به تورم مورد امعان نظر قرار گیرد.
2 – محصولات لبنی از گروه یک کالاهای اساسی و قیمت گذاری دستوری خارج و قوانین حاکم بر بازار عرضه و تقاضا و رقابت آزاد تعیین کننده قیمت گذاری کل زنجیره با رعایت دستور العمل شماره 1/427311 مورخ 89/5/28 قیمت گذاری کالاهای تولید داخل سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان باشد.
دولت در هر مقطعی از زمان که بر طبق قانون اساسی و تبصره 2 ماده 101 قانون برنامه پنجم توسعه، در حمایت از امر سلامت آحاد ملت و مصرف کنندگان برای افزایش سطح مصرف سرانه سالانه شیر و لبنیات و جلوگیری از کاهش تولید شیر خام لازم و ضروری تشخیص دهد نسبت به کنترل قیمت و پرداخت مابه التفاوت قیمت‌های تعادلی عرضه و تقاضای بازار و قیمت‌های دستوری هر یک از بخش‌های کل زنجیره اقدام نماید.
وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مسوول تصمیم گیری در این امر خواهند بود.
3 – صنایع لبنی آمادگی خود را جهت مشارکت در تأمین بخشی از منابع مالی مورد نیاز امر توسعه فرهنگ سازی مصرف شیر با همکاری سایر ذینفعان حاضر در زنجیره؛ به ویژه دامداری‌ها با هماهنگی مسوولان وزارت بهداشت اعلان می‌نماید. رشد وافزایش آگاهی مردم به مصرف فزاینده شیر و لبنیات به عنوان روش پیشگیری قبل از درمان کمک خواهد نمود.
4 – سازمان دامپزشکی کشور برای اجرای طرح «ارتقای بهداشتی و کیفی شیر خام» و عملی نمودن استاندارد اجباری شیر خام در سطح گاوداری‌های کشور برنامه ریزی و اقدام نماید.
5 – سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت و درمان و نظام صنفی، بر عرضه محصولات لبنی سنتی غیر صنعتی و غیر پاستوریزه نظارت بیشتری به منظور جلوگیری از اشاعه بیماری‌های مشترک انسان و دام بنماید.
6 – دولت اهتمام جدی به توسعه برنامه شیر رایگان مدارس با هدف توسعه فرهنگ مصرف شیر از کودکی و همچنین توسعه سلامت و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های متعدد نسل جوان آتی کشور به عمل آورد.
پیگیری درخواست انجمن صنفی صنایع لبنی ایران از معاون اول محترم ریاست جمهوری و ارجاع آن به معاونت محترم ریاست جمهوری و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور جناب آقای دکتر نوبخت مورد تقاضاست.
7- اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده با هدف کاهش قیمت مصرف کننده مدنظر جدی قرار گیرد.
8- مقررات حاکم بر تعرفه‌های گمرکی، مالیات بر درآمد، تعرفه‌های ترجیحی انرژی جهت کاهش قیمت تمام شده به نفع کل زنجیره شیر و لبنیات مورد بازنگری قرار گیرد.
9 – توجه مسوولین محترم دولتی سازمان‌های ذی‌ربط را به کاهش فوق العاده قیمت جهانی شیر خام و به تبع آن محصولات لبنی در بازارهای جهانی و کاهش قدرت رقابت پذیری شرکت‌های داخلی در صادرات را جلب می نماییم.
در خاتمه با قدردانی از بذل توجه معاونت محترم اجرایی ریاست جمهوری برای پوشش افزایش 6 درصدی هزینه‌های دستمزد و سربار کارخانجات لبنی و علیرغم اعتقاد به حق قانونی صنایع لبنی برای برخورداری از اعمال آن در بهای فروش کالاهای خود، ولیکن؛ با توجه به شرایط رکود حاکم بر صنعت و شرایط حاکم بر بازارهای مصرف جامعه پس از توافق هسته ای و کاهش قدرت خرید خانوار بر اساس گزارش بانک مرکزی، هر گونه افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی رابه صلاح اهالی صنعت ندانسته؛ زیرا موجبات رشد زیان انباشت شده شرکت‌های تولیدی را فراهم خواهد ساخت.
لذا توصیه می‌شود کارخانجات لبنی در انتظار پیدایش چشم انداز دوران رونق پساتحریم بمانند.
 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com