دریغ از یک ریال از 8000 میلیارد ریال

دریغ از یک ریال از 8000 میلیارد ریال

مدیرعامل اتحادیه مرغداران کشور در تشریح دلایل افزایش قیمت تخم مرغ گفت: با گذشت 8 ماه از سال بانک‌ها حتی یک ریال سرمایه در گردش و تسهیلات به صنعت مرغ تخم‌گذار کشور پرداخت نکرده‌اند.
ناصر نبی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد دلایل افزایش قیمت تخم مرغ، افزود: با گذشت نزدیک به 9 ماه از سال هیچ حمایتی از صنعت مرغ تخم‌گذار نشده و یک ریال هم به مرغداران پرداخت نشده‌ است.
کسری 12 میلیون قطعه جوجه
نبی‌پور افزود: طبق قرارداد باید در سال جاری 38 میلیون قطعه جوجه تخم‌گذار تولید می‌شد که در 6 ماه اول سال 14 میلیون قطعه جوجه‌ریزی شد و پیش‌بینی می‌شود، در نیمه دوم سال حداکثر 12 میلیون قطعه و در مجموع 26 میلیون قطعه جوجه ریزی در کشور انجام شود.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن افزود: با توجه به مشکل تامین سوخت زمستان و همچنین پائین آمدن قیمت تخم مرغ در تابستان مرغداران مایل به جوجه‌ریزی در فصل زمستان نیستند و رقم 12 میلیون قطعه جوجه تخم‌‌گذار به سختی تحقق پیدا می‌کند.
نبی‌پور افزود: قیمت پولت (مرغ سه ماهه تخم‌گذار) در حال حاضر 3500 تومان است، در حالی که قیمت تمام شده این مرغ 5500 تومان است.
مرغها بیمه تکمیلی شوند
وی افزود: از طرفی مرغدار امیدی به آینده ندارد، زیرا با توجه به شرایط سخت سازمان دامپزشکی مبنی بر رعایت حدود 23 مورد بهداشتی و همچنین کافی نبودن پوشش بیمه مرغداری صرفه اقتصادی از این صنعت گرفته شده و مرغدار مایل به تولید بیشتر نیست.
نبی‌پور تصریح کرد: درحالی که صندوق بیمه کشاورزی سال گذشته 33 درصد خسارات مرغ را پرداخت می‌کرد، با تلاش مرغداران از ابتدای مهرماه امسال این تعرفه بیمه با 92 درصد افزایش از 37 تومان به 62 تومان افزایش یافته اما متاسفانه شامل عطف بماسبق نمی‌شود، گرچه گفته‌ایم برای بیمه‌های قبلی نیز 25 تومان اضافه پرداخت می‌کنیم تا مرغدار امنیت خاطر پیدا کند.
وی افزود: همان‌گونه که در مورد انسان علاوه بر بیمه تامین اجتماعی بیمه تکمیلی نیز وجود دارد باید برای این صنعت نیز وجود داشته باشد، زیرا مرغدار می‌ترسد تمام زندگیش از بین برود.
وی افزود: موارد بهداشتی سازمان دامپزشکی از 6 تا 23 مورد است که درست است اما امکانات و الزامات اجرای آن توسط سایر دستگاه‌ها فراهم نشده است.
نبی‌پور اشاره کرد: به عنوان مثال سازمان دامپزشکی خواستار تعبیه حمام بهداشتی و انبار تخم‌مرغ در مرغداری ها است، اما شهرداری، دهداری و فرمانداری همکاری نمی‌کنند و انجام این کارها در یک مرغداری حداقل 80 تا 90 میلیون تومان نیاز دارد و مرغدار با قفل‌بودن خزانه بانک از کجا این هزینه ها را تامین کند. 
دریغ از یک ریال از 8000 میلیارد ریال
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن در مورد تسهیلات 800 میلیارد تومانی اعلام شده توسط معاونت امور دام برای صنعت مرغداری گفت: تا این لحظه که حدود 8 ماه از سال می‌گذرد حتی یک ریال از این تسهیلات توسط مرغداران جذب نشده، زیرا بانک مدارکی می‌خواهد که مرغدار نمی‌تواند تامین کند، از جمله وثیقه سریع نقدشونده می‌خواهد و خود مرغداری را قبول نمی‌کند، بلکه منزل مسکونی مرغدار را به عنوان وثیقه می‌پذیرد.
نبی‌پور افزود: وثیقه ارزیابی شده سال‌های گذشته توسط بانک گرچه عملا افزایش قیمت پیدا کرده، اما کماکان توسط کارشناسان بانک به نرخ قبلی برآورد می‌شود.
وی گفت: بانک‌ها همچنین بهانه می‌گیرند که بدهی قبلی تسویه شده تا تسهیلات بپردازند. اما چند نفر از مرغداران که سندش موجود است، با بانک صادرات تسویه حساب کرده و بدهی قبلی را پرداخت کرده‌اند، اما بانک با این وجود تسهیلات پرداخت نکرده و مدعی است، منابع ندارد.
نبی‌پور گفت: با این وجود مرغدار مجبور است به جای ظرفیت 500 هزار تایی با ظرفیت 120 هزار کار کند.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن در مورد استمهال یکساله وام‌های مرغداران گفت: نه تنها استمهال انجام نشده و نامه رئیس جمهور به بانک‌ها عمل نشده بلکه بانک‌ها یکسری مرغداری‌ها را تصاحب کرده‌اند.
مرغداری در حسرت مرغ
نبی‌پور افزود:‌ در حال حاضر 60 تا 70 واحد مرغداری در استان تهران وجود دارد که حتی یک واحد جوجه‌ریزی نکرده‌اند و در سراسر کشور نیز حدود 65 درصد ظرفیت مرغداری‌ها مشغول بوده و 30 تا 35 درصد ظرفیت تولید بدون استفاده است.
نبی‌پور گفت: درحالی که قیمت هر کیلوگرم تخم‌مرغ از اردیبهشت تا تیرماه 900 تومان عرضه می‌شد، همان زمان مرغدار به ازای تولید هرکیلوگرم تخم‌مرغ 200 تا 300 تومان ضرر می‌کرد و این انگیزه‌ای برای خودداری از جوجه‌ریزی در ماه‌های بعد شد که اکنون در قالب افزایش قیمت تخم‌مرغ ظاهر شده است. 
کسری تولید 110 هزار تن تخم مرغ در سال جاری
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن گفت: پیش‌بینی تولید تخم‌مرغ 750 هزار تن اعلام شده بود، اما گمان نمی‌کنم بیش از 640 هزار تن تخم‌مرغ در سال جاری تولید شود.
وی افزود: این درحالی است که ظرفیت تولید تخم‌مرغ در کشور 900 هزار تن در سال است اما با چه قیمتی؟ آیا باید با زیان تولیدکننده همراه باشد؟
وی افزود: مرغداران مجبور شدند مرغ‌های تخم‌گذار را تا سن پیری نگه داشته و به اصطلاح تولک‌بری کنند، تا در سیکل دوم تولید شوند که آن هم 4 تا 5 ماه بیشتر نخواهد بود و سپس مجبور به کشتار مرغ می‌شوند.
نبی‌پور در مورد بیمه مرغ‌های تولکی گفت: اعتقاد داریم صندوق بیمه محصول کشاورزی قصد همکاری با مرغداران را دارد اما وقتی 500 میلیون تومان خسارت می‌پردازد که دولت فقط 150 میلیارد تومان اعتبار تخصیص می‌دهد چگونه آن صندوق همکاری کند.

 
کلمات کلیدی استمهال بانک بانک
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com