خلف وعده دولت به مرغداران دلیل بی‌ثباتی بازار

خلف وعده دولت به مرغداران دلیل بی‌ثباتی بازار
قیمت مرغ طی ماه‌های اخیر از نوسان برخوردار بوده است، با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز و ماهی، از یک سو، تقاضا به سمت گوشت مرغ افزایش یافت و از سویی دیگر، افزایش قیمت سرسام‌آور نهاده‌های دامی و سایر مسائل تولیدکنندگان مرغ با افزایش هزینه‌ها مواجه شدند و همه این موارد دست به دست هم داد تا بازار مرغ روند صعودی و پر نوسان خود را طی کند.
قیمت مرغ طی ماه‌های اخیر از نوسان برخوردار بوده است، با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز و ماهی، از یک سو، تقاضا به سمت گوشت مرغ افزایش یافت و از سویی دیگر، افزایش قیمت سرسام‌آور نهاده‌های دامی و سایر مسائل تولیدکنندگان مرغ با افزایش هزینه‌ها مواجه شدند و همه این موارد دست به دست هم داد تا بازار مرغ روند صعودی و پر نوسان خود را طی کند و قیمت‌ها در این بازار به سمتی برود که مرغ از دسترس خیلی از خانوارها، خارج شود!
پس از این ماجرا، اقدامات متعددی برای کنترل بازار صورت گرفت، از توزیع مرغ منجمد گرفته تا مرغ گرم، که بسنده نکرد و صف‌های طولانی مردم پشت درب واحدهای خرده فروشی حاکی از کارساز نبودن این راهکار داد، گشت‌های نظارتی قوت گرفت و در ادامه اعلام نرخ مصوب 11500 تومانی، آب پاکی را روی دست مرغداران و بازار ریخت، اما بازار با این حرف‌ها تنظیم نمی‌شود و از گذشته تا کنون، بازار با تناسب عرضه و تقاضا بود که خودش را تنظیم می‌کرد و در شرایط فعلی و با وجود اعلام مسئولان استانی برای عرضه مرغ با نرخ مصوب، قیمت‌ها هر چند روند نزولی پیدا کرده است اما در برخی برندها 1500 و در برخی دیگر تا 3000 تومان فاصله وجود دارد.
در این راستا، عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی طی اظهار نظری نرخ مصوب 11 هزار و 500 تومانی برای فروش هر کیلو مرغ را غیر منطقی دانست و گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید از مسئولان انتظار می‌رود که براساس قیمت تمام شده واقعی نرخ مصوب را اعلام کنند تا اجحافی در حق مرغداران صورت نگیرد.
بروند چهار آیین تصریح کرد: با توجه به افزایش دو برابری نرخ نهاده‌های دامی نسبت به ماه‌های اخیر و خرید نهاده با نرخ بالاتر از قیمت مصوب در بازار آزاد امکان عرضه مرغ با نرخ مصوب 11 هزار و 500 تومان برای مرغداران وجود ندارد.
به گفته وی، سالانه 7 میلیون تن نهاده دامی در بخش گوشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد که پشتیبانی امور دام تنها دو میلیون تن از این میزان را تامین می‌کند و به ناچار مرغداران مجبورند مابقی نیازشان را از بازار آزاد تهیه کنند.
این در حالی است که هم اکنون هر کیلو کنجاله سویا با نرخ 4 هزار و 950 و ذرت یک هزار و 750 تومان به مرغداران عرضه می‌شود.

کامران هاشمی رئیس اتحادیه مرغ فروشان مرکز مازندران نیز در خصوص قیمت امروز مرغ در بازار مازندران گفت: مرغ امروز در بازار استان با قیمت 11800 تومان توزیع و با احتساب سود قانونی 10 درصدی با قیمت 13 هزار تومان به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد.
وی افزود: البته برخی برندها نظیر دربال با قیمتی بالاتر از این در بازار عرضه می‌شوند که مشتریان خاص خود را دارند.

عطاءالله حسن‌زاده مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران نیز در این باره طی گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: اعلام عرضه نهاده‌های دولتی به مرغداران، تنها روی کاغذ بوده است و عملیاتی نشده است.
وی افزود: خرید نهاده‌های ذرت که در اسفندماه سال گذشته انجام دادیم، هنوز بارگیری نشده است و ، تصمیم‌ها در این خصوص، اجرا نمی‌شود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران خاطرنشان کرد: عرضه مرغ با قیمت مصوب به شرط در اختیار قرار دادن نهاده‌های دامی به مرغداران بوده است که آن‌طور که باید، محقق نشده است و مرغداران به ناچار، نهاده‌های دامی خود را از بازار آزاد و با قیمتی چند برابر نرخ دولتی تامین می‌کنند و این موضوع موجب افزایش قیمت تمام شده و در نهایت زیان آن‌ها با اجرای نرخ مصوب خواهد شد.
حسن‌زاده با بیان اینکه 2400 مرغداری در سطح استان مشغول فعالیت هستند که نزدیک به دو هزار واحد دارای پروانه و مابقی غیرمجاز هستند؛ گفت: ما هیچ مشکلی در جوجه‌ریزی نداریم و اگر علوفه‌ها و نهاده‌های دامی از سوی معاونت امور دام به موقع و با قیمت دولتی به دست مرغداران برسد، ما هیچ مشکلی در تامین مرغ بازار نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: قیمت 11 هزار و 500 تومانی مطمئنا با آنالیز قیمت تمام شده مصوب شده است که طبیعتا با پیش شرط در اختیار قراردادن نهاده‌های دولتی در اختیار مرغداران جهت کاهش قیمت تمام شده صورت گرفته است که متاسفانه این نهاده‌ها در اختیار مرغداران قرار نگرفت و آن‌ها مجبور به تهیه این نهاده‌ها از بازار آزاد هستند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران متذکر شد: قیمت تمام شده مرغ درب مرغداری‌های مازندران با احتساب در اختیار قرار گرفتن نهاده‌های دولتی به آنان، با سود مرغدار نرخی بین 8700 الی 9000 تومان در بازار حال حاضر است که قیمت تمام شده بر اساس تهیه نهاده‌ها در بازار آزاد، بسته به نرخ نهاده‌ها متغیر است.
حسن‌زاده تصریح کرد: باید سیاست‌هایی را بچینیم که ضمن آنکه در عمل، اجرایی شود، هم در راستای اجرای آن، نه مرغدار متضرر شود و نه اینکه مصرف کنندگان، سرگردان و متضرر شوند.
وی متذکر شد: قیمت حال حاضر، 13 هزار تومانی مرغ، قیمت عادلانه‌ای است و اگر با شرایط فعلی، با نرخی پایین‌تر از این نرخ، عرضه شود، مرغدار متضرر خواهد شد و بازار در وضعیت فعلی، خودش است که دارد خود را تنظیم می‌کند.
در یک کلام و به طور خلاصه باید بگوییم دولت موظف شده با نرخ مشخصی نهاده‌ها را در اختیار مرغداران قرار داده و مرغداران نیز متعهد هستند که هر کیلوگرم گوشت مرغ را به قیمت 11 هزار و 500 تومان به دولت تحویل دهند؛ اما مشکل فعلی، نبود تعهد کافی دولت به تعهدات خود نسبت به مرغداران است که موجب بی‌ثباتی قیمت در بازار شده است و قطعا با برطرف شدن این مشکل، می‌تواند قیمت مرغ را در قیمت 11 هزار و 500 تومان ثابت نگاه دارد؛ به عبارتی دیگر، عمل نشدن تعهدات نسبت به مرغداران، عامل اصلی بی‌ثباتی قیمت گوشت مرغ در بازار عرضه است.
در بازار امروز، میانگین کشوری مرغ در سطح استان‌های کشور به 13 هزار و 500 تومان رسیده است و رفته رفته در حال طی روند ادامه‌دار نزولی است.
 
نظرات شما
  •  

    Mohammad گفت : ۹۸/۰۲/۰۴

    سویا خریدم کیلویی ۵۵۰۰تومن
    بیکاری نیوکاسل ۱۶۰۰ تلفات روی دستم گذاشته
    دارو ۳تا ۴برابر شده
    دستمزدکارگر دوبرابر شده
    واکسن هرروز داره میره بالا
    الان با این قمیت صد درصدضرر میکنم
    بیمه از ۱۶۰۰تلفاتی که دادم فقط برای ۸۰۰ تا می‌خواد خسارت بده اونم باهزار دردسر و کسورات
    شماها از تولید چی سرتون میشه ک برا خودتون قیمت تعیین میکنید
    خون مارو توی شیشه کردید
    هممون بیماری قلبی داریم
    جرات دارید توی یک مناظره باهم در پخش زنده صحبت کنیم

    پاسخ...
  •  

    Mohammad گفت : ۹۸/۰۲/۰۹

    سویا خریدم کیلویی ۵۵۰۰تومن
    بیکاری نیوکاسل ۱۶۰۰ تلفات روی دستم گذاشته
    دارو ۳تا ۴برابر شده
    دستمزدکارگر دوبرابر شده
    واکسن هرروز داره میره بالا
    الان با این قمیت صد درصدضرر میکنم
    بیمه از ۱۶۰۰تلفاتی که دادم فقط برای ۸۰۰

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com