خسارت 40 میلیارد تومانی به دامپروری شمال سیستان و بلوچستان

خسارت 40 میلیارد تومانی به دامپروری شمال سیستان و بلوچستان
‌رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان خسارت وارد شده به حوزه دامپروری شمال سیستان و بلوچستان را افزون بر 40 میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: بر اساس آمار و بررسی های کارشناسی شده به ستاد بحران خشکسالی سیستان خیلی شدید و خشکسالی بلوچستان به صورت شدید تایید شد.
‌مجتبی پیری در نشست با خبرنگاران جمعیت دام سنگین سیستان را 40 هزار راس و دام سبک را 800 هزار راس عنوان کرد و افزود: از آنجایی که خشکسالی اخیر به فعالان این بخش نیز خسارت وارد کرده است تامین چهار هزار تن علوفه یارانه ای دام از محل اعتبارات استانی در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: خشکسالی 726 میلیارد تومان به کشاورزان و دامپروران منطقه سیستان(شامل شهرستانهای زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون) در سال زراعی 96- 97 خسارت وارد کرد‌.
پیری بیان کرد: از مجموع 242 هزار هکتار اراضی دشت سیستان 160 هزار هکتار آن قابل کشت است که همه ساله به دلیل محدودیت‌های آبی سطح زیر کشت کاهش چشمگیری می‌یابد‌‌.
رئیس جهاد کشاورزی استان در ادامه اظهار کرد: کاهش بارندگی و عدم آورد آب از رودخانه هیرمند در سال زراعی 96 -97 سبب شد تنها 49 هزار هکتار زمین های کشاورزی و 2 هزار هکتار باغات منطقه زیر کشت محصولات کشاورزی برود که آنها نیز براثر خشکسالی شدید 100 درصد دچار خسارت شدند‌.
پیری گفت: از مجموع 49 هزار هکتار مزارع کشاورزی دشت سیستان تنها 9 هزار هکتار آن زیر پوشش بیمه بود که براساس برآوردهای انجام شده 10 میلیارد و 800 میلیون تومان به کشاورزان تعلق خواهد گرفت‌.
وی افزود: براساس شدت خسارت وارده به کشاورزان سیستان با برنامه‌های صورت گرفته درصدد هستیم به زمین‌های کشت شده آسیب دیده منطقه یک میلیون و 700 هزار تومان و برای مزارع کشت نشده یک میلیون و 200 هزار تومان خسارت پرداخت شود‌.
وی با بیان اینکه این مقدار علوفه دام تنها پاسخگوی 2 ماه دامداران منطقه است، تصریح کرد: ضروری است برای تامین دام دامپروران تا پایان سال اقدامات لازم در دستور کار مسئولان قرار گیرد‌.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اجرای طرح انتقال آب با لوله به 46 هزار هکتار از دشت سیستان و انتقال آب دریا را از طرح‌های بلند مدت برای رفع مشکلات کشاورزان شمال استان ذکر کرد‌.
وی همچنین اجرای طرح آبیاری نوین بر روی 100 هزار هکتار از زمین های کشاورزی، لایروبی و احیای قنوات را از طرح‌های مهم در دست اقدام برای جلوگیری از آسیب‌های کاهش بارندگی در جنوب سیستان و بلوچستان برشمرد‌.
وی تاکید کرد: از آنجایی که بخش قابل توجه ای از اشتغال سیستان و بلوچستان به دلیل جمعیت بالای روستاییان آن به بخش کشاورزی اختصاص دارد ضروری است به دلیل خشکسالی‌های پی در پی از این حوزه کاسته و به سایر بخش‌ها از جمله صنعت و گردشگری سپرده شود‌.
وی بیان کرد: همچنین خشکسالی سال زراعی 96- 97 به چهار هزار و 700 هکتار از زمین‌های کشاورزی باهوکلات چابهار حدود 24 میلیارد تومان خسارت وارد کرد که جبران این خسارت نیز در دستور کار قرار دارد‌.
وی با اشاره به ظرفیت های بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: این استان به دلیل داشتن اقلیم مناسب در طول سال ظرفیت تولید انواع محصولات کشاورزی، داروهای گیاهی، دامداری و صید و صیادی دارد.
 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com