تفاهم نامه همکاری توسعه زیست فناوری دامپزشکی امضا شد

تفاهم نامه همکاری توسعه زیست فناوری دامپزشکی امضا شد
تفاهم نامه همکاری توسعه زیست فناوری دامپزشکی بین ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان دامپزشکی کشور به امضا رسید.
مصطفی قانعی دبیر ستاد زیست فناوری معاونت فنی ریاست جمهوری در آیین امضای این تفاهم نامه گفت: درحالی معیشت مردم وابسته به درآمدهای حوزه های دام، طیور و آبزیان است که با دغدغه ها سلامت محصولات تولیدی مواجه هستند.
وی با بیان اینکه 730 شرکت دانش بنیان زیست فناوری با میانگین سنی 30 سال در کشور داریم، افزود: بیش از نیمی از شرکت های دانش بنیان در حوزه کشاورزی، دام، طیور و آبزیان فعال هستند بنابراین امروز ظرفیت علمی کشور ساختار یافته است و ما با شرکت ها وارد تعامل می شویم.
وی اظهار داشت: طی سه سال گذشته شرکت های زیادی وارد عرصه زیست فناوری شده اند و لازم است که با سازمان دامپزشکی وارد تعامل شوند تا تولید کننده، مصرف کننده و سازمان دامپزشکی به عنوان نهاد نظارتی و سیاست گذار از آن نفع ببرند.
قانعی ادامه داد: برای نمونه حوزه زیست فناوری تلاش دارد واکسنی تولید کند که تولید کننده اطمینان داشته باشد در پرورش دام، طیور و آبزیان به طور ناگهانی با خسارت مواجه نمی شود.
دبیر ستاد زیست فناوری معاونت فنی ریاست جمهوری با بیان این که افزایش تولید و عرضه منجر به تعدیل قیمت محصولات و در نهایت بهبود معیشت، اقتصاد، سلامت می شود تصریح کرد: امروز در حوزه زیست فناوری برای رشد دام روشی داریم که منجر به افزایش تولید می شود که این به معنای شکوفا شدن اقتصاد و معیشت تولید کننده است.
وی با بیان اینکه صندوق زیست فناورانه برای حمایت از شرکت های دانش بنیان راه اندازی شده است، گفت: اکنون 12 داروی دامپزشکی تحت حمایت این شرکت ها قرار دارد که در صورت ضرر شرکتی آنها را حمایت می کنیم؛ همچنین به دنبال این هستیم که پروبیوتیک ها را جایگزین آنتی بیوتیک کنیم که تولید کننده و مصرف کننده متضرر نشوند.
به گفته وی، ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است با همکاری شرکت های فعال، مصرف کودشیمیایی در بخش کشاورزی را به یک سوم کاهش دهد و به جای آن کود زیستی را جایگزین کند.
وی اضافه کرد: با امضای این تفاهم نامه نحوه حمایت اجرایی ستاد زیست فناوری از شرکت های دانش بنیان کلید خورد به طوری که امسال واکسن دام طیور آبزیان را با حمایت جدی معاونت علمی تولید خواهیم کرد که منجر به امنیت اقتصادی کشور می شود.
قانعی با اشاره به اینکه اعتبارات لازم این بخش فراهم است، گفت: اکنون 15 هزار فارغ التحصیل در حوزه زیست فناوری داریم که مشتاق همکاری با سازمان دامپزشکی کشور هستند.
وی اظهارداشت: در سال حمایت از کالای ایرانی می توانیم شرکت های دانش بنیان را بتوانیم ساماندهی و حمایت کنیم تا موضوعات معیشت، سلامت و ارتقای اقتصادی کشور رقم بخورد.
دبیر ستاد زیست فناوری کشور اضافه کرد: پس از امضای این تفاهم نامه کارگروهی بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد زیست فناوری و سازمان دامپزشکی تشکیل می شود تا مشکلات مربوط به شرکت های موجود حل و فصل و اقدامات لازم تسهیل شود.
قانعی مدت زمان اجرای این تفاهم نامه را سه سال عنوان کرد و افزود: این تفاهم نامه توسط معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و وزیر جهادکشاورزی تصویب و پیگیری می شود و پس از مدت زمان مذکور نیز تجربیات طرفین ارایه خروجی های آن به آیین نامه ها و دستورالعمل ها تبدیل خواهد شد.
بهره مندی از زیست فناوری دامپزشکی در کاهش وابستگی به نفت موثر است
«علیرضا رفیعی پور» رئیس سازمان دامپزشکی کشور نیز در این آیین گفت: در برنامه های راهبردی توسعه پایدار حوزه دامپزشکی به دنبال ارتقای امنیت و سلامت هستیم است که این امر نیازمند کمک از حوزه زیست فناوری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی وظیفه سازمان دامپزشکی را برای احقاق پایداری شامل یشگیری، کنترل، درمان، مراقبت، ریشه کنی، تحقیقات و ترویج و آموزش دانست و افزود: لازم است برای توسعه این اقدامات نگاه توسعه فناورانه داشته باشیم تا موفق شویم.
وی اضافه کرد: برای این سازمان بیش از 400 خدمت قانونی در حوزه های اقتصادی، بهداشت عمومی، تجارت بین المللی و اشتغال تعریف شده که بیانگر مسئولیت این سازمان در حد یک وزارتخانه است؛ بنابراین اگر قرار است به موفقیت برسیم باید به سمت فناوری های نوین، همزاد پنداری، همزیستی گام برداریم.
رفیعی پور از زیست فناوری به عنوان فناوری های نوین و در عین حال مهم در جهان یاد کرد و افزود: در نقشه جامع علمی کشور نیز این فناوری جزو رتبه های اولویت دار به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه باید با تکیه بر دانش و فناوری روز دنیا به خواسته های خود برسیم، افزود: آنچه در بحث اقتصاد در دنیا مطرح است، استفاده از جوانان بومی و تحصیل کرده در شرکت های دانش بنیان است.
وی براین باور است که تحقق اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان به معنی کاهش وابستگی به نفت و رونق تجارت و صادرات در حوزه محصولات دامپزشکی است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: به طور قطع نیازمند دانش زیست فناوری در تولید واکسن های دامپزشکی، داروهای دامی، مکمل ها، تولید بسته های تشخیصی برای تشخیص بیماری های دام، طیور و آبزیان برای کاهش هزینه های تولید هستیم.
وی اضافه کرد: در بخش همانندسازی حیوانات نیز باید از علم و دانش روز در حوزه دامپزشکی کمک بگیریم زیرا این بخش منجر به امنیت غذایی، بهبود اقتصاد، بهداشت عمومی و سلامت جامعه می شود.
 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com