تداوم افزایش خودسرانه قیمت لبنیات

تداوم افزایش خودسرانه قیمت لبنیات
همزمان با سفر کاروان تدبیر و امید به استان قزوین و با حضور وزیر جهاد کشاورزی، طرح پرورش گاو شیری در شهرستان آبیک افتتاح و به بهره برداری رسید.
معاون بهبود تولیدات دامی، معاون باغبانی و معاون آب و خاک وزیر نیز در این مراسم حاضر بودند.
در مراسم بهره برداری از یک واحد پرورش گاو شیری دو هزار راسی (تولید شیرخام و گوشت قرمز) معاون بهبود تولیدات دامی، معاون باغبانی و معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی نیز حضور داشتند.
برای اجرای این طرح 440 میلیارد ریال هزینه شده است.
با افتتاح و بهره برداری از این طرح، زمینه اشتغال 100 نفر به صورت مستقیم و 200 نفر به صورت غیر مستقیم در منطقه فراهم خواهد شد.
همچنین این واحد دامی در زمینی به مساحت 100 هکتار و با 55 هزار متر مربع زیربنا قادر به تولید 25 تن شیر به صورت روزانه است.
تولید شیر پاک براساس استانداردهای جهانی با بالاترین میزان چربی و پروتئین در کشور، دارنده تنها گله رجیستر نژاد سیمینتال در کشور و مرکز تولید نهاده های ژنتیکی گاو دو منظوره سیمینتال، فروش شیر با بالاترین قیمت (17 هزار ریال) و پائین ترین قیمت تمام شده آن در کشور، استفاده از ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته همگام با صنعت جهانی از ویژگی های برتر این واحد دامی است.
سفر وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه سفر رئیس دولت تدبیر و امید و هیات همراه به استان قزوین بوده است.

20روز از مجوز ستاد تنظیم بازار برای افزایش نرخ لبنیات میگذرد که برخی برندها دوباره اقدام به افزایش خودسرانه قیمت کرده‌اند یکی از این برندها ۷۰۰ تومان بیشتر از قیمت مصوب برچسب زده است.
در حالی که ستاد تنظیم بازار در چهلمین جلسه خود قیمت انواع شیر و لبنیات را حدود ۲۰ درصد افزایش داد در این میان یک برند لبنی ظاهراً به این قیمت ها و به قانون پایبند نیستند به تازگی و به طور خودسرانه قیمت های جدیدی را  روی بطری های شیر حک کرده که 700 تومان بیش از قیمت مصوب است.
برند لبنی معروف«ک»بطری شیر ۳ درصد  چربی را به قیمت ۶۰۰۰ تومان برچسب زده در حالی که بر اساس اعلام ستاد تنظیم بازاردر 22 خرداد امسال قیمت هر بطری شیر سه درصد چربی ۵۳۰۰ تومان اعلام شده بود.
افزایش خودسرانه ۷۰۰ تومانی قیمت در یک بطری شیر حاکی از بی توجهی شرکت های لبنی به قوانین و مصوبات بالادستی است که این موضوع در سال‌های گذشته بارها و بارها از سوی آنها تکرار شده و با همین ترفند قیمت محصولات لبنی را افزایش داده‌اند.
علاوه بر این ها ظاهراً صنایع لبنی قانون بازدارنده این در مقابل خود نمی بیند،پرونده‌هایی که سازمان تعزیرات حکومتی در برخی مواقع برای آنها تشکیل می دهد در حدی نبوده که بتواند جلوی آنها را بگیرد شگرد صنایع لبنی در سالهای گذشته بر همین پاشنه چرخیده که ابتدا آنها قیمت را خودشان افزایش داده اند و پس از آن با توجیه های مختلف مسئولان را برای افزایش دادن قیمت مجاب کردند.
پرسش اینجاست که آیا افزایش ۲۰ درصدی برای کارخانه‌های لبنی قانع کننده نبود که در کمتر از ۲۰ روز به طور خودسرانه به افزایش قیمت دست زده‌اند؟
افزایش قیمت محصولات لبنی صدای قشر متوسط جامعه را در آورده است.آنها توان خرید با قیمت بالا را ندارند به ویژه اینکه شیر و لبنیات یک محصول ضروری و اساسی به ویژه برای کودکان و نوجوانان در حال رشد است.
سرانه مصرف شیر در کشور نصف میانگین جهانی است متوسط مصرف شیر در ایران ۸۰ لیتر است در حالی که میانگین این رقم در جهان ۱۶۰ لیتر و در بین کشورهای اروپایی و آمریکایی ۳۰۰ تا ۴۰۰ لیتر و در برخی از کشورها تا ۵۰۰ لیتر است در بسیاری از کشورها مصرف لبنیات به عنوان شاخص توسعه یافتگی و سلامت به حساب می آید کشورها تلاش می‌کنند با کاهش قیمت و یا پرداخت یارانه مصرف این محصول اساسی را بالا ببرند.


 
نظرات شما
  •  

    محمد گفت : ۹۵/۰۷/۰۸

    که چیه شود؟ که بعد از مدتی تولید گننده ورشکسته و بنابود شوند؟

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com