پیشنهاد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات برخی نهاده‌های دامی

پیشنهاد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات برخی نهاده‌های دامی
عکاس: وحید نصیری
تصویر:مجید موافق قدیری - رییس انجمن صنایع خوراک دام
رئیس انجمن صنایع خوراک دام و طیور با بیان اینکه نهاده‌های دامی وارداتی با ارز دولتی عمدتا به دست تولیدکننده نمی رسد، پیشنهاد کرد ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات برخی نهاده ها حذف شود.
مجید موافق قدیری با اشاره به اهداف آرمانی تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی، گفت: کاهش بهای تمام شده محصولات پروتئینی، افزایش رقابت پذیری در صنعت با کاهش سرمایه در گردش مورد نیاز در زنجیره تأمین محصولات پروتئینی و وصول مطالبات ارزی دولت از محل نفت با ایجاد مشروعیت جهانی و البته ایجاد انگیزه برای بخش خصوصی با واردات نهاده‌های دامی و دارو اظهارداشت: با توجه به اینکه رسیدن به اهداف فوق تاکنون به درستی محقق نشده و معضلات عدیده برای صنایع خوراک دام و دامپروری کشور ایجاد کرده بنابراین باید به دنبال راهکارهای جایگزین بود.
وی تصریح کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده‌های دامی نه تنها گره‌ای از مشکلات تولیدکنندگان باز نکرده بلکه با توزیع رانت قابل توجه میان عده‌ای خاص، بازار نهاده را بهم ریخته و تولیدکننده را دچار مشکل کرده است.
رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران تصریح کرد: باید موارد مختلف به دقت بررسی و بعد برای آن تصمیم گیری شود به عنوان مثال چگونه محصولات پروتئینی سبد خانوار، ارزان به دست مصرف کننده برسد؟ آیا کوپن راه حل مناسبی است؟ آیا زیر ساخت مناسب‌تری جهت مدیریت رانت وجود دارد؟ چه نهادی باید متولی قصه باشد؟ چگونه منابع ریالی در زنجیره تأمین مربوطه تزریق شود؟ در این خصوص نیز متولی نهایی که باشد؟ آیا مکانیزم بهتری وجود ندارد؟ و اینکه چگونه دولت می‌تواند بخش خصوصی را تشویق به وصول مطالبات خود با واردات نهاده‌های دامی و دارو کند؟
این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: در همین راستا پیشنهاد می‌کنم حداقل بخشی از واردات کالاهای اساسی مانند ویتامین‌های دامی، مواد افزودنی خوراک دام، و سایر ریز مغذی‌های مورد مصرف در دام و طیور و آبزیان که ارز ۴۲۰۰ تومانی مشمول آن می‌شود و در معادلات فوق نقش معنی داری ندارد جهت کمک به اقتصاد دامپروری کشور، از گروه تخصیص ارز دولتی سریع‌تر خارج شود تا دولت از معضلات ارز ۴۲۰۰ تومانی که سالهاست مشکل ساز شده رهایی پیدا کند.

قدیری اضافه کرد: به گفته کارشناسان صاحب نظر، در ۷۵۰ روز گذشته و در قالب ⁧دلار ۴۲۰۰⁩ تومانی حدود ۲۴۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان رانت به عده‌ای خاص رسیده است. (۳۵ میلیارد دلار با میانگین رانت ۷ هزار تومان) که این رقم معادل کل ⁧یارانه نقدی⁩ در ۷ سال اخیر است.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: بنابراین کاملاً واضح و روشن است که این سیاست ارزی دولت برای تأمین مصرف سرانه حدود ۳۰ کیلوگرم مرغ و ۱۲ کیلوگرم تخم‌مرغ نادرست بوده و ضمن افزایش ریسک سرمایه گذاری در صنایع دام و طیور، تبعات نامطلوبی را نیز به دنبال داشته است و امروز حتی به یک مورد کالا نمی‌توانیم اشاره کنیم که دقیقاً با قیمتی متناسب با دلار ۴۲۰۰ تومانی به دست مصرف کننده نهایی رسیده باشد.
 
نظرات شما
  •  

    مرغدار گفت : ۹۹/۰۲/۱۷

    انشا الله که هرچه سریع تر این اتفاق خواهد افتاد و صنعت طیور از این بلای دولتی رهایی پیدا خواهد کرد

    پاسخ...
  •  

    حمید رضایی میدانی گفت : ۹۹/۰۲/۱۷

    بعتوان یک تولید کننده مرغ گوشتی کمترین بهره ای از این طرح نبردم . ای کاش با ارز آزاد و قیمت آزاد رانت های حاصل از این فرصت پاک شود . اگه قراره مساعدت شود به مصرف کننده داده شود .مثل بنزین و . . ‌ ‌

    پاسخ...
  •  

    حمید گفت : ۹۹/۰۲/۱۷

    خیلی جالبه. دولت ارز 4200 تومانی رو داره میده به چند نفر تعیین شده. از اون طرف کارخونه دار و مرغدار بیچاره باید پولشون رو به نرخ 8400 تومانی بریزند به حساب دلالایی که این آقایون تو بازار نهاده دارند تا بتونند ذرت و سویا رو زودتر از سه چهار ماه تحویل بگیرند. این وسط بهره بانکی و نرخ سپرده ای که این افراد به جیب میزنند به کنار. فقط سوال من اینه که دولت نمیتونست همین یارانه و نرخ ارز رو مستقیما به حساب مرغدار و تولید کننده واریز کنه تا از این دست دردسرا توی بازار کمتر پیش بیاد؟ مثلا مرغدار و کارخانه دار بر اساس میزان تولید خودشون ارز دریافت میکردند و به ظاهر شرکت هایی که نهاده های دامی رو وارد میکردند با مرغدارها و کارخونه دارها با دلار وارد معامله میشدند؟

    پاسخ...
  •  

    حجت عدالتیان گفت : ۹۹/۰۲/۱۸

    بنظرم کلیه نهاده وریز مغزی ها باید آزاد سازی، وحذف ارز4200 تکلیف تولیدکننده روشن ویکسره، صادرات باز، بدون سنگ اندازی و موانع ،باینکه رقابتی وسخت است، اما درآینده نزدیک نتیجه به مطلوبه و نهایتا بازار بسمت آرامش و ثبات، راه خودشه پیدا میکنه ،ممنون

    پاسخ...
  •  

    fooad گفت : ۹۹/۰۲/۲۰

    اتفاقن ویتامینها و ریز مغذی ها نه تنها نقش بسیار زیادی در تغذیه دام و خصوصن طیور دارن بلکه همه معادله تغذیه به ان ربط داره وقتی ویتامین خالص کیلویی از یک میلیون تومن تا 3 میلیون تومن بسته به ویتامینش قیمت داره و یا اسید امینه های سنتتیک ضروری مثل متیونین لیزین تریونین از 8000 تمن به 80000 تومن میرسه قیمت تمام شده به شدت بالا میره لذا تحلیل اقای مجید قدیری غلطه با این تحلیلهای ابکی جلو برید وضعیت بدتر میشه یک جایگزین برای مدلل پیدا کنید و ذرت و سویا را از انحصار سلطان ذرت و سویا خارج کنید اوضاع بهتر میشه الکی راه حل بی نتیجه ندهن

    پاسخ...
  •  

    fooad گفت : ۹۹/۰۲/۲۰

    اشتبا ه بزرگ و حماقته که ویتامین و ریز مغذی ها با ارز ازاد وارد شود لابد قراره چند نفری دوباره رانت خوری کنند چون قیمت دان به مکمل ها و کنسانتره هم ربط داره فقط ذرت و سویا نیست این پیشنهاد برداشتن ارز 4200 از ویتامینها یک طرح کاملن اسراییلی و امریکایه نکنید این کارو ...................

    پاسخ...
  •  
    fooad گفت : اشتبا ه بزرگ و حماقته که ویتامین و ریز مغذی ها با ...

    مرغدار گفت : ۹۹/۰۲/۲۳

    وقتی ارز دولتی نباشه که با بازار مابه التفاوت داشته باشه و ارز ازاد بشه و هرکسی بتونه تامین کنه و از دست یه عده خاص دربیاد و رقابتی بشه چطور رانت بوجود بیاد!!! یعنی چی طرح اسراییلیه!!!

    پاسخ...
  •  
    fooad گفت : اتفاقن ویتامینها و ریز مغذی ها نه تنها نقش بسیار ز...

    علی گفت : ۹۹/۰۳/۰۲

    ضمن عرض سلام و ادب خدمت همه بزرگواران،
    بهتر است ویتامین ها و اسیدهای آمینه که فعلا فقط وارداتی هستند همچنان با ارز دولتی وارد شوند ولی مکمل ها و افزودنی هایی مانند انواع پروبیوتیک ها که الان در داخل تولید می شوند با ارز آزاد وارد شوند

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com