ایجاد گله‌های گوسفند و بز چندقلوزا با اصلاح نژاد دامی

ایجاد گله‌های گوسفند و بز چندقلوزا با اصلاح نژاد دامی
پرویز عزیزی، مدیرعامل این شرکت ‌دانش‌بنیان دانشگاهی گفت: تمرکز تحقیقاتی ما بر روی اصلاح نژاد دام سبک، به ویژه گوسفند و بز است که در مورد گوسفند برای انتقال صفات چند قلوزایی در شرکت، عمل تلقیح مصنوعی انجام گرفت و ویژگی‌های مثبت و ژنتیکی  والدین بره از طریق انتقال به بره متولدشده منتقل شد.
وی با تاکید بر اینکه طرح گوسفند چندقلوزایی این شرکت به صورت طرح ملی درآمده و در حال حاضر در سراسر کشور در حال اجرا است، اظهار کرد: در گله‌های ایجاد شده از هر ۱۰ گوسفند ۵ گوسفند آبستن می‌شود و بره‌ها به صورت چندقلویی متولد می‌شوند. میزان چند قلوزایی بره متولدشده به صورت میانگین بین ۹۰ تا ۱۰۰ درصد است.
عزیزی با تاکید بر اینکه در چند قلوزایی علاوه بر اصلاح ژنتیکی، عواملی مانند تغذیه، شرایط محیطی و بیماری‌ها تاثیرگذار است، خاطر نشان کرد: در مورد بز نیز از یک ژن بومی خوب به نام بز مهابادی استفاده شد. اصلاح نژاد هر دو گونه با همکاری مرکز اصلاح نژاد کشور و گروه علوم دامی دانشگاه تهران صورت گرفت.
عزیزی همچنین بیان کرد: در گله ایجاد شده بزهایی که تولید شیر و رشد بهتری داشتند، برای ایجاد گله مولد انتخاب شدند و در نهایت تولید شیر از ۷۰۰ گرم به ۱ کیلو و ۲۵۰ گرم رسید. طول دوره شیردهی نیز از ۱۵۰ روز به ۲۱۰ روز رسید. البته ارتقاء کیفیت در گله‌های ایجاد شده هنوز ادامه دارد و از هر نسل به نسل بعد، کیفیت دام و شیر آن بهتر می‌شود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی،  در نژاد گوسفند اصلاح شده در این شرکت، دنبه و چربی کمی وجود دارد و تولیدمثل آن نیز غیر فصلی است. همچنین این گونه گوسفندهای اصلاح نژاد شده دارای بلوغ زودرس هستند و صرفه اقتصادی بسیار بیشتری دارند.
 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com