نهاده‌های دولتی کجا توزیع می‌شود؟!

نهاده‌های دولتی کجا توزیع می‌شود؟!
دبیر کمیته شیر استان خراسان رضوی با اینکه کمبود و گرانی نهاده های دامی باعث شده تولیدکنندگان دام های خود را کشتار کنند،گفت: نمی دانیم نهاده های با نرخ مصوب کجا توزیع می شود.

آرش فرزادنیا به کشتار دام های مولد و شیرده اشاره کرد و گفت: دامداران با کمبود خوراک دام و گران شدن پیاپی آن روبرو هستند. این کمبودها و مشکلات متعدد سبب شده است تا تولیدکنندگان ناچار شوند با توجه به افزایش قیمت گوشت، دام های شیری و مولد خود را کشتار کنند. به عبارتی دامداران مجبور هستند دام شیرده خود را کشتار کنند چون توان تامین خوراک آن را ندارند .
وی تصریح کرد: این اتفاق تلخ که آینده صنعت دامپروری را تهدید می کند به شدت رو به افزایش است و اگر مسئولان اقدام مناسبی انجام ندهند ما با چالش کمبود شیر و دام های مولد(تلیسه) روبرو می شویم .
فرزادنیا افزود: از سوی دیگر خرید گوشت، نقدی است و دیگر دامدار مجبور نیست به دنبال مطالبات معوقه خود مرتبا به سراغ صنایع لبنی برود. در واقع می توان گفت در شرایط کنونی، تولید شیر صرفه اقتصادی ندارد .
این فعال اقتصادی با هشدار درباره بروز چالش در تولید شیر گفت: ما با یک چرخه معکوس روبرو شده ایم. دام مولد خود را از بین می بریم و بعد از آن با کمبود دام مولد و چالش در تولید شیر و ... روبرو خواهیم شد .
مجموعه ای از عوامل سبب شده تا همان اتفاقاتی که رخ داد و باعث گرانی گوشت شد، صنعت لبنی را نیز تهدید کند
وی گفت: مجموعه ای از عوامل سبب شده تا همان اتفاقاتی که رخ داد و باعث گرانی گوشت شد، صنعت لبنی را نیز تهدید کند.
فرزادنیا ادامه داد:همان مسائلی که چند سال پیش سبب شد میش های ما در اثر کمبود خوراک و گران شدن آن از بین برود و ما با کمبود گوشت روبرو شویم، اکنون در حوزه دام سنگین مانند گاو و گوساله در حال رخ دادن است .
وی تصریح کرد: بنابر آماری که ما دریافت کردیم 30 تا 40 درصد دام های مولد خراسان رضوی کشتار شده اند. گله های کوچکتر از میان رفته و گله های بزرگ تر هم در آستانه نابودی هستند.
دبیر کمیته شیر خراسان رضوی به عدم حمایت از تولید شیر خشک داخل کشور اشاره کرد و گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت در چند ماه گذشته با ابلاغ یک بخشنامه نادرست راه تنفس تولیدگان شیر را بست. آگاهان به صنعت دامپروری به خوبی می دانند که تولید شیر خشک و فروش آن به بازارهای خارجی این امکان را به صنعت دامپروری می دهد تا در مقابل افزایش هزینه ها مقاومت کند .
این فعال بخش خصوصی عنوان کرد: ارزآوری صادرات شیر خشک می توانست به صنعت دامپروری کشور کمک کند اما متاسفانه وزارت صنعت در اقدامی غیر قانونی بر خلاف ماده 1 قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد؛ اقدام به ایجاد ممنوعیت صادرات و ارز آوری برای کشور کرد .
این فعال اقتصادی افزود: ما اکنون در کشور به مقدار بسیار زیادی دپو شیر خشک و خامه داریم. با این وجود دولت ارز 4200 تومانی را به واردات کره و خامه اختصاص می دهد و با وجود مشکلاتی که کشور در تامین ارز دارد امسال بیشترین حجم واردات کره با ارز دولتی داشتیم .
ما در صنعت لبنی با یک چرخه کار معیوب روبرو هستیم. وزارت صمت ارز 4200 تومانی می دهد و با آن کره وارد می کند. این کره در داخل کشور تبدیل به محصولات لبنی پرچرب مانند ماست پر چرب، خامه و... می شود
فرزادنیا گفت: ما در صنعت لبنی با یک چرخه کار معیوب روبرو هستیم. وزارت صمت ارز 4200 تومانی می دهد و با آن کره وارد می کند. این کره در داخل کشور تبدیل به محصولات لبنی پرچرب مانند ماست پر چرب، خامه و... می شود.
وی با بیان اینکه منظور از خامه و کره یک محصول است، چون خامه 82 درصد کره نامیده می شود، افزود: این محصولات را کارخانجات لبنی صادر و دلار 14 هزار تومانی برای خود جمع می کنند.
وزارت صمت و وزارت جهاد، هر دو در مشکلات ایجاد شده برای دامداران مقصرند!
وی در خصوص قیمت محصولات لبنی گفت: کارخانجات لبنی با وجود کاهش 250 تومانی قیمت شیر در یک ماه اخیر قیمت محصولات خود را کاهش ندادند. مسئولان می توانند فاکتورهای فروشندگان شیر را ملاحظه و با فاکتورهای تولید کنندگان لبنی مقایسه کنند و ببینند با وجود کاهش قیمت شیر و همچنین دریافت ارز دولتی نه تنها قیمت محصولات لبنی کاهش نیافته بلکه افزایش پیدا کرده است .
دبیر کمیته شیر خراسان رضوی با انتقاد از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در کنترل بازار و عدم حمایت از تولید کنندگان شیر گفت : بزرگترین مقصر نابودی صنعت دامپروری کشور وزارت صنعت، معدن و تجارت است. این دستگاه اجرایی علاوه بر صدور بخشنامه های غیرقانونی برخلاف قانون انتزاع؛ نتوانسته است از صنعت دامپروری کشور حمایت کند. امروز ما نمی دانیم ارز 4200 تومانی برای واردات خوراک دام به چه کسانی تعلق می گیرد و همچنین چرا برای واردات کره فراتر از نیاز بازار؛ ارز 4200 تومانی داده می شود .
وی تصریح کرد: وزارت صمت اگر می خواهد به تولید داخل کمک کند به ما اجازه دهد تولید، صادرات و ارز آوری داشته باشیم. متاسفانه وزارت کشاورزی هم با سکوت و بی عملی خود هیچ کدام از مشکلات تولید کنندگان را حل نکرده است .
آنچه دامداران تحویل گرفته اند خوراک دام با قیمتی بسیار بالاتر از نرخ مصوب و رسمی است. اینکه چه کسانی خوراک دام به قیمت 4200 تومانی وارد کرده اند و این نهاده ها اکنون کجاست برای ما جای سوال دارد این فعال اقتصادی کرد: ما گاوداران کشور تعهد کتبی به دولت می دهیم که کشور را از واردات کره بی نیاز کنیم. قیمت تمام شده کره وارداتی چیزی حدود 30 هزار تومانی است ولی امروز کره تولید داخل بین 23 الی 24 هزار تومان است. واقعیت این است که واردات کره به هیچ وجه ارزش آفرین نیست ما با دلار دولتی کره وارد می کنیم و محصولی را تولید می کنیم که هیچ سود اقتصادی برای دولت ندارد .
نمی دانیم نهاده های با نرخ مصوب کجا توزیع می شود؟
فرزاد نیا به تشریح وضعیت صنعت دامپروری پرداخت و گفت: مسئله مهم، کمبود نهاده های دامی و افزایش قیمت آن در بازار است. امسال دام داران با تشدید افزایش قیمت نهاده های دامی از قبیل جو، ذرت و سویا روبرو بودند .
وی ادامه داد: دولت وعده داده بود به نهاده های دامی ارز 4200 تومانی می دهد اما تا کنون هیچ کدام از نهاده های دامی با نرخ قانونی و رسمی تحویل دامداران نشده است و ما دامداران نمی دانیم سویا، ذرت و جو وارداتی که گفته می شود با ارز 4200 تومانی وارد شده؛ کجا توزیع می شود .
وی گفت: آنچه دامداران تحویل گرفته اند خوراک دام با قیمتی بسیار بالاتر از نرخ مصوب و رسمی است. اینکه چه کسانی خوراک دام به قیمت 4200 تومانی وارد کرده اند و این نهاده ها اکنون کجاست برای ما جای سوال دارد . نکته مهم دیگر نبود نهادهای دامی در بازار است. ما در 2 یا 3 هفته گذشته با نبود کجاله سویا در کشور روبرو بودیم. باید همگان بدانند در طی هفته های گذشته یک کیلو کنجاله سویا در بازار وجود نداشته است .
وی افزود: در کنار کمبود خوراک دام در بازار، ما با بازارهای سیاه این محصولات روبرو هستیم؛ به طور مثال قیمت هر کیلو جو برای دامدار حدود 1250 تومان تمام می شد که هم اکنون در بازار دامدار مجبور است هر کیلو جو را 1600 تومان خریداری کند
 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com