صنعت مرغ رو به سوی ورشکستگی است

صنعت مرغ رو به سوی ورشکستگی است
دبیر انجمن جوجه یک‌روزه گفت: مردم رضایت چندانی از کیفیت مرغ‌های تولیدی کنونی ندارند، من هم به عنوان بخشی از صنف مرغداران کشور از کیفیت مرغ‌های کنونی اصلا رضایت ندارم.
حسن مهربانی دبیر انجمن جوجه یک‌روزه در برنامه پایش شبکه اول سیما به بررسی وضعیت صنعت مرغ کشور پرداخت.
وی در پاسخ به این سوال که چرا مرغداران اعلام کرده‌اند، با این قیمت برایمان صرف ندارد که مرغ تولید کنیم گفت: تولید مرغ از نهاده هایی که وارد این صنعت می‌شود، تشکیل شده است. ذرت و سویا که وارد کشور می‌شود، تاثیر گذار است.
مهربانی گفت : در حال حاضر قیمت ذرت در بازار جهانی 160 دلار است و مرغدار ایرانی آن را بالای 950 تومان می‌خرد، در حقیقت در هر تن ذرت 315 دلار پرداخت می شود. بنابراین مرغداری که در برزیل است با 170 دلار در حال تولید است، مرغدار ایرانی با 310 دلار تولید می کنند . همچنین قیمت جهانی سویا 380 دلار است ولی ما در هر تن سویا 600 دلار پرداخت می کنیم.
این استاد دانشگاه افزود : ما در حال حاضر در سال حدود 250 هزار تن سویا تولید می کنیم که عددی نیست و بیش از ده باربر این را باید وارد کنیم و چیزی حدود یک میلیون و 300 هزار تن ذرت تولید می کنیم که باید 4.5 میلیون تن آن وارد کنیم .بین 65 تا 70 درصد قیمت تمام شده مرغ خوراک است. هم اکنون قیمت صادرات مرغ در سایر کشورها با وجود مشوق های صادراتی 2 و 2 دهم دلار است ولی قیمت مرغ ما 1 و 7 دهم دلار است.  که این باعث شده در 6 ماهه اول امسال حداقل مرغدار گوشتی ما کیلویی 400 تومان ضرر کرده است.
دبیر انجمن مرغ یک روزه گفت : اگر یک میلیون تن مرغ تولید کرده باشیم، فقط صنعت مرغ گوشتی 400 میلیارد تومان ضرر کرده است. ادامه این اتفاق می تواند به ورشکست شدن کامل مرغداری ها بیانجامد. ما با تولید و عرضه بیش از حد مواجه هستیم، با یک انباشت از مرغ در سردخانه های دولتی مواجه هستیم و دولت نتوانسته صادرات را حمایت کند و بخشی از این مرغ را به بیرون کشور صادر کند.
وی ادامه داد : جوجه، تخم مرغ و مرغ گوشتی هر سه اکنون زیان ده هستند. الآن تولید کننده تخم مرغ کیلویی یک هزار تومان در 6 ماهه اول زیان کردند. بارها طی این سال ها اعلام کردیم که به سمت تولید بیش از نیازمان حرکت می کنیم یا باید درهای کشور باز شده و مشوق های صادراتی داده شود و ما بتوانیم در کشورهای حداقل همسایه ایران که نیاز به مرغ هم دارند، این محصول را صادر کنیم.
مهربانی افزود : در دنیا حدود 85 میلیون تن مرغ تولید می شود و 10 میلیون تن از این مرغ در تجارت است و سه میلیون تن آن به کشورهای اطراف ایران صادر می شود. اگر بتوانیم به همسایه های خود مرغ را صادر کنیم بسیار خوب است به عنوان مثال عربستان 850 هزار تن مرغ را در سال وارد می کند.
این فعال صنعت مرغ تصریح کرد : امروز تولید کننده ما به شدت در حال زیان است اگر دولت مشوق صادراتی را پرداخت کند که بارها هم در دولت های قبلی صحبت آن شده وضعیت این گونه نمی‌شد. امروز حتی دولت زیان هایی را در حال متقبل شدن است که ما حاضریم با یک سوم آن زیان، مرغ را از کشور خارج کنیم.
مهربانی ادامه داد : اگر بخواهیم وارد بازارهای خارج از ایران شویم، حتما باید به تولید کننده و تاجر ایرانی برای صادرات یارانه داده شود. هنوز به صادرات مرغ در اروپا یارانه می دهند. در 35 سال بعد از انقلاب اسلامی از 4 و نیم کیلو مرغ به 25 کیلو رسیدیم، ولی این تولید اگر ادامه پیدا کند و ما بخواهیم به مصرف سرانه‌ای شبیه کشورهای توسعه یافته که 40 کیلوگرم است، برسیم باید ساختار فعلی را تغییر دهیم، چون با این ساختار نمی توانیم به سرانه مذکور دست پیدا کنیم.
وی افزود : ساختار تولید ما کاملاً خرده مالکی است. وقتی 20 هزار نفر تولید و عرضه می کنند و با هم در رقابت بسیار شدید هستند، برای صنعت گرفتاری ایجاد می کنند. یک شرکت فرانسوی به تنهایی 800 هزار تن مرغ تولید می‌کند و ما با 20 هزار تولید کننده 2 میلیون تن تولید می کنیم.بارها اعلام کردیم که ساختار این صنعت باید تغییر پیدا کند و به 20 شرکت بزرگ در این صنعت نیاز داریم تا هر شرکت به ظرفیت امروز حدود 100 هزار تن مرغ تولید کند. امروز شرکت هایی را داریم که حدود 20 هزار تن مرغ را به بازار عرضه می‌کنند که این ها باید تقویت شده و 50 شرکت شکل گرفته فعلی را باید به 20 شرکت تقلیل داده و آن ها را تقویت کنیم تا هرکدام سالی 100 هزار تن مرغ را عرضه کنند.
دبیر انجمن جوجه یک روزه گفت : قیمت مرغ در 6 ماهه اول امسال نسبت به 6 ماهه اول سال گذشته حدود 13 درصد افزایش داشته که کاملا زیر تورم است. شاخص تورم بانک مرکزی 17 و 7 دهم درصد تا پایان مرداد ماه است ولی مرغ تنها 13 درصد گران تر شده که با قیمت چطور می توان گفت امسال ارزان تر از پارسال است. با این اوضاع باید گفت ما نه شب عیدی خواهیم داشت و نه ماه رمضان؛ در خرداد ماه سال آینده با حدود 180 هزار تن تولید روبرو هستیم و اگر دولت از الآن فکری برای خروج این مرغ از کشور نکند، قطعا در زیان خواهند بود. از سال 80 تا 6 ماهه اول سال جاری رشد متوسط سالانه مرغ حدود 15 و 6 دهم درصد است و همیشه قیمت مرغ زیر تورم حرکت کرده و هیچ وقت گران نبوده است.
تخم مرغ در 6 ماهه اول امسال حدود متوسط کیلویی 3 هزار تومان درب مرغداری رسیده است و 6 ماهه اول سال گذشته 2 هزار و 947 تومان بود و این وضعیت ضرر حداقل کیلویی یک هزار تومان را نشان می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه مردم مهمان سفره مرغداران بودند گفت: در 6 ماهه اول امسال یک هزار و 91 تومان قیمت مرغ یک روزه بوده که نسبت به سال گذشته 12 درصد افزایش داشته است. در حال حاضر واحدهایی که مرغ های مولد را دارند و در حال تولید جوجه هستند به شدت در حال ضرر کردن بوده و اگر این روند ادامه پیدا کند شروغ به حذف مرغ های مولد می کنند و این چیزی نیست که اگر حذف شد با یک کلید دوباره روشن شود. برای تولید جوجه یک روزه باید حداقل 7 ماه منتظر ماند. اگر مرغ های مولد کشور را به دلیل زیان هایی که دارند متحمل می شوند حذف کنند پیش بینی ورشکستگی بسیار سنگینی می کنم.
450 میلیارد تومان در صنعت تخم مرغ، 400 میلیارد تومان در صنعت مرغ گوشتی و 40 میلیارد تومان در صنعت مرغ مادر و در کل حدود 880 میلیارد تومان در 6 ماهه اول امسال زیان از این قسمت ها داشتیم.
مهربانی با اشاره به اینکه قیمت مواد اولیه امسال به دلیل ثبات اقتصادی موجود نسبتا خوب بوده است، گفت: قیمت مواد اولیه امسال به نسبت سال گذشته بهتر بوده و رشد خیلی کمی داشته است به عنوان مثال قیمت کنجاله سویا در 6 ماهه امسال یک هزار و 761 تومان و در مدت مشابه سال گذشته یک هزار و 380 تومان بوده است.
قیمت گوشت قرمز از یک ثبات برخوردار بوده و سالیان سال این قیمت بالای تورم و حدود 21 درصد بوده است. شاخص بهای تولید کنند 17 و هفت صدم درصد است در حالی که مرغ زنده با وجود اینکه شاخص بهای تولید کننده 17 درصد است، تنها 13 درصد افزایش یافته و این یعنی اینکه ما به دشت در حال زیان هستیم.
نسبت قیمت گوشت قرمز در 13 سال گذشته نسبت به مرغ از 2 به 4 رسیده و این آمار نشان دهنده این است که یا مردم استطاعت خرید گوشت قرمز را ندارند و یا اینکه نگران سلامتی خود با مصرف گشوت قرمز هستند. این یک پیش بینی برای ما می کند و آن هم این است که در آینده ای نه چندان دور باید بتوانیم صنعت مرغداری را نجات بدهیم که این گوشت سفید مورد نیاز را بتوانیم فراهم کنیم.
راجع به کیفیت هم موافق این موضوع هستم که مرغ ایران یک مرغ سنگینی است و مردم باید توجه داشته باشند وقتی برای خرید مرغ پولی پرداخت می کنند باید پول خود را بابت خرید پروتئین پرداخت کنند، نه چربی و انرژی؛ وقتی مرغ سنگین و 3 کیلوگرمی را به کشتارگاه می فرستیم مرغی که بیرون می آید استاندار جهانی نیست و این دلیلش تقاضای خود مردم برای مرغ سنگین است.

 
نظرات شما
  •  

    امیدوار گفت : ۹۳/۰۸/۰۵

    روزهای خوب هم میاد !!
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    فقط دادیم چین بسازه ارزون در بیاد!!!!!!!

    صبر کنید میرسه.....

    پاسخ...
  •  

    دکتر قاسم زاده گفت : ۹۳/۰۸/۰۵

    دکتر مهریانی با نیت خیر و اطلاعات جامع برای نجات صنعت رو به ورشکستگی مرغداری به برنامه پایش رفتند. ولی متاسفانه مجری برنامه آقای حیدری ضمن تمسخر مدرک تحصیلی آقای دکتر مهربانی، از ابتدا به ایشان حمله ور شدند. در دوره‌ای که دغدغه اصلی صنعت مرغداری است سئوال برنامه را کیفیت مرغ گذاشتند. از مردم ایران بپرسید از کیفیت چه چیزی راضی هستند؟ لبنیات؟ گوشت؟ میوه‌ها؟ برنج؟ متاسفانه جواب این سئوال از اول معلوم بود. در عوض مهمان بعدی برنامه که مرتب مجری فیزیوتراپیست برنامه اقتصادی را با عنوان دکتر خطاب میکرد.

    پاسخ...
  •  

    دکتر قاسم زاده گفت : ۹۳/۰۸/۰۵

    .. ادامه .. مهمان بعدی که مجری فیزیوتراپیست برنامه پایش را دکتر خطاب میکرد شدیدا مورد تشویق ایشان قرار گرفته، وقت کافی برای اظهار نظر، توضیحات کامل و حتی توهین به همه مسئولین از جهاد و بازرگانی تا بانکهای کشاورزی و واسطه های میوه به ایشان داده شد. دوستان همکار. برای نجات صنعت مرغداری راهی نداریم جز اینکه خودمان دست به کار شویم. نه دولت و نه عامه مردم دلشان بحال ما نمیسوزد. مجری دوم برنامه سئوال پیامکی که مطرح کردند این بود: "آن موقع که مرغ را گران میفروختید چه؟"

    پاسخ...
  •  

    کیاسری گفت : ۹۳/۰۸/۰۵

    خدا رو شکر یکی رو اوردن حرف دل مارو زد.خدایش به زندگیمون نمیتونیم برسیم دعا میکنیم این صنعت ور شکست بشه تا قدر تولید کننده رو بدونن

    پاسخ...
  •  

    تولید!!! گفت : ۹۳/۰۸/۰۵

    با سلام خواهشمندم از مدیریت محترم سایت نظرات منو نمایش بدن خیلی برام جالبه حالا که بدلیل ورشکستگی مرغدار قیمت جوجه با افت مواجح شده سنگ مرغدارو به سینه میزنید حالا تازه متوجه شدید تداوم فروش جوجه وابسته به مرغداره شما باید اون موقع به فکر می بودید که جوجه رو به قیمت 1800تومان به مرغدار بدبخت میفروختید و حسابی جیبتونو پر کردید حالا دیگه سرمایه ای برای مرغدار نمونده که ریسک جوجه ریزی با همین قیمتم داشته باشه ایشالا روزی برسه فلاکت دالالو کشتارگاهی بی وجدانم ببینیم که خون مرغدارو تو شیشه کردن

    پاسخ...
  •  

    م.قادری گفت : ۹۳/۰۸/۰۶

    حرفهای آقای مهربانی در مورد ورشکستگی مرغدار کاملا درسته وضعی که همه ما داریم می بینیم اما نکته جالب ایجاست...از یک طرف که دولت تا بحال فکری برای صادر مرغ نکرده و چاره ای نیندیشیده داره نگاه میکنه ورشکستگی مرغدار رو ازطرف دیگه پشت سرهم داره جواز مرغداری صادر میکنه و به این بازار ورشستگی رونق می ده

    پاسخ...
  •  

    اسدالهي گفت : ۹۳/۰۸/۰۶

    كاش يه نفر از اون حيدري بپرسه كه مردم از كدام توليد داخل راضي هستند.؟ آيا كسي از خودرو اشغال داخل راضييه.؟ ولي تحملش مي كنيم چون توليد كننده را حمايت كنيم . مطمئمن باشيد كه گوشت مرغ توليد داخل يكي از با كيفيت ترين هاست. خودتان وقتي مرغ وارداتي تركي را مي خوريد كه بيشتر مزه لجن ميده قضاوت كنيد

    پاسخ...
  •  

    وحيد مرغدار گفت : ۹۳/۰۸/۰۶

    توى همه کشورهاى جهان دنبال کيفيت وصادرات بيشترمرغ هستن اونوقت ما دنبال مسولين محترم هستيم که فقط از ورشکستى نجات پيدا کنيم.واقعا که...

    پاسخ...
  •  

    مرغدار سابق گفت : ۹۳/۰۸/۰۶

    كس نخارد پشت من
    جز ناخن انگشت من

    صنعت مرغداري خيلي وقته ورشكسته شده منتها صداش هنوز در نيومده!!!
    اين صنعت توليد جوجه اس كه تازه ميخواد بره سمت ورشكستگي كه البته با توجه به دم كلفت بودن صاحبان مرغ مادر و جوجه كشي و امثالهم ذالك فمر نكنم دولت بزاره اونها ورشكست بشن
    فقط مرغدار بدبخته كه بايد تاوان كشتارگاهي و توليدكنندگان جوجه را پس بده
    اگه توليدكنندگان جوجه يه كم در توليد مراعات ميكردن و آمارتوليدشان را كم ميكردن الان نه مرغ به اين ارزوني بود نه جوجه
    خود كرده را تدبير نيست

    پاسخ...
  •  
    گفت : ...

    دکتر قاسم زاده گفت : ۹۳/۰۸/۰۶

    همکار محترم،‌ما همه تولیدکنندگان یک زنجیره ایم. خون تو شیشه کردن چه معنی میده؟ فکر نمیکنید شاید کسی که جوجه 1800 تومنی فروخته همونی نباشه که الان جوجه 700 تومنی میفروشه؟ خوبه مصرف کننده گوشت مرغ بگه مرغدار گوشتی حقشه مرغ 3600 بفروشه تا سود دو سال پیش مرغ 5000 تومنی از دماغش در آد؟ تا وقتی هر کدوم از اجزای تولید بصورت جزیه ای فکر کنن دولت هم ارزونی مرغ استفاده میکنه و تورمش رو پایین نگه میداره. صنعت ورشکسته نمیشه،‌مرغدار ها ورشکسته میشن و صاحبان مرغداری ها عوض میشن.

    پاسخ...
  •  

    م_مسعود گفت : ۹۳/۰۸/۰۶

    سلام به همکاران فداکار ناراحت نباشید زیرا میدانید جز مرغ وتخم مرغ کالای دیگری دراین مملکت نیست ؟؟میدانید itpحرفهای منطقی ما راسانسور میکندو500کاراکتررا مجاز میکند که نتوانی مطلب را به پایان ببری؟؟؟میدانید که عالم وادم با اطلاع وبی اطلاع درباره این کالا قضاوت میکنند واز انجمله اقای حیدری که حتی کشتار ریز ودرشتی مرغ را هم بگردن من وشما میاندازند ونمیداندچون مرغ درشت 4_6درصد نسبت بریز افت کمتری داردکشتارگر برای سود بیشتر مرغ 3کیلویی را میخرد اقای دکتر مهربانی مسیله باین سادهگی را نمیداند توضیح دهدو

    پاسخ...
  •  

    مجید هاشمی گفت : ۹۳/۰۸/۰۷

    تنها راه نجات مرغدار کم کردن جوجه ریزی است.متاسفانه چون تشکلها فاقد اهرم خاصی هستند لذا جوجه ریزی قابل کنترل نیست.چون اختیار مرغدار بی پول دست خودش نیست .دست جوجه فروش و دلاله .حداقل دوستان مرغدار به اندازه و سوم ظرفیت جوجه بریزند هم کمتر گله شان دچار بیماری میشه هم تولید افسار گسیخته کنترل میشه.

    پاسخ...
  •  

    مجید هاشمی گفت : ۹۳/۰۸/۰۸

    آقای دکتر قاسم زاده لطفا نظر خود را برای برون رفت از بحران اعلام نمایید تا سایر دوستان هم تشویق بشوند نظرات خود را اعلام نمایند .با جمع بندی نظرات به یک نتیجه برسیم و عزیزان مرغدار آنرا مد نظر قرار بدهند.وگرنه هیچ ارگان و مسئول دولتی دل به حال ما نمیسوزانند.اگر عرضه و تقاضا تنظیم نشود مطمئن باشید این فاجعه ادامه دار خواهد بود .در منطقه ما در چند سال ظرفیت مرغداریها سه برابر شده همچنین تعداد مرغداریهای جدیدالتاسیس یک و نیم برابر شده تازه بیشتر فارمها هر متر مربع 15 قطعه جوجه ریزی میکنند.

    پاسخ...
  •  
    گفت : ...

    دکتر قاسم زاده گفت : ۹۳/۰۸/۱۰

    دوست عزیز این فضا نه برای پاسخ سئوالتان جای کافی دارد و نه خواننده لازم آنرا خوانده و عمل میشود. راهکارها در چهار مرحله 1-اورژانس 2-کوتاه مدت 3- میان مدت و 4-بلند مدت هستند. هر یک از این دوره های زمانی برای سه گروه وظایف خاصی مشخص است:1-دولت و سیاست گزاران 2-مرغرادان اجداد و مادر 3-مرغداران گوشتی. برای مثال در این روزها که قیمت مرغ زنده بیش از 30% زیر قیمت تمام شده خریده میشود، نه مرغدار مادر و نه گوشتی که تولید کرده کاری از دستش بر نمی آید و این دولت و مسئولین سیاست کلان هستند که باید از پخش..

    پاسخ...
  •  

    دکتر قاسم زاده گفت : ۹۳/۰۸/۱۰

    .. دولت و سیاستگزاران کلان باید در این روزها که مرغ گوشتی مازاد تولید وجود دارد از پخش مرغ یخی خودداری نمایند و مرغهای ذخیره شده را از کشور به هر نحوی شده خارج نمایند. همزمان خرید دولتی مرغ در استانها هر چند سهم کمی از تولید را جمع آوری میکند، بعنوان یک معیار قیمتی به اصلاح قیمتها کمک خواهد کرد. در کوتاه مدت بیست هلدینگ اصلی مرغ مادر کشور باید با هماهنگی هم درصدی از جوجه تولیدی خود را از چرخه بازار خارج کنند (معدوم یا صادرات بهر قیمت) و در ادامه درصدی از تخم مرغ نطفه دار تولیدی ماههای آینده را..

    پاسخ...
  •  

    حبیبی گفت : ۹۳/۰۸/۲۰

    نقش اتحادیه ها و تعاونی های مرغداران چیه ؟ چرا وقتی دولت به فکر نیست. خود مرغدارها به فکر خودشون نیستن.بایستی برای جوجه ریزی ظرفیتی مشخص بشه و در یک جایی هر جوجه ریزی ثبت بشه و به جوجه ریزی های بیش از ظرفیت مجوز داده نشه، مرغدارها هم باید به فکر سود مقطعی خودشون نباشن.و واقعاً بدون مجوز جوجه ریزی نکن.چون اول از همه دودش به چشم خودشون میره و سود هم به جیب دلال و واسطه ها!!

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com