توصیه های کاربردی جهت آغاز فعالیت پرورش شترمرغ

توصیه های کاربردی جهت آغاز فعالیت پرورش شترمرغ

بخش اول - منابع تولید
احداث مزرعه شترمرغ برای هر کسی پر ماجراست. برای راه اندازی مزرعه شترمرغ به زمین، نیروی ‏کار، آب، مجوز و نقدینگی نیاز دارید. قبل از آغاز چنین پروژه ای برخی از جنبه های مورد نیاز را مورد ‏بررسی قرار می د هیم.
‏زمین :
باید بررسی کنید که چگونه از زمینی که در اختیار دارید استفاده کنید. بسته به اینکه چه گزینه هایی ‏را در شروع کار در نظر گرفته اید باید تصمیم بگیرید که چه مقدار زمین برای جفت گیری، نگهداری ‏جوجه ها، پرورش پرنده ها تا سن کشتار و تجهیزات جوجه کشی اختصاص دهید. ممکن است ‏فضاهای دیگری را برای ساختمان های اداری، فروشگاه یا محل استراحت کارگران در نظر بگیرید.
گروه بندی معمول شترمرغ ها به صورت دسته های سه تایی یعنی یک نر و دو ماده است، اما شما ‏ممکن است نگهداری جفتی ( یک نر و یک ماده)، یا دسته های چهارتایی ( یک نر و سه ماده) و یا ‏نگهداری دسته جمعی (دو یا چند نر با دو یا چند ماده) در نظر بگیرید. ما نگهداری جفتی و یا سه ‏تایی را توصیه می کنیم. چون کنترل عملکرد فردی هر پرنده امکان پذیر است.
فضای مورد نیاز برای پرورش دسته سه تایی30 متر (32 یارد) در 50 متر (55 یارد) و در مجموع 1500 ‏متر مربع است. البته این اندازه بدون هیچگونه عواقب جدی تقریبا به نصف قابل تقلیل می باشد ‏اگرچه گردشگاه های بزرگتر با مکان های دویدن وسیع مطلوبتر بوده و به همین علت گردشگاه ها به ‏صورت مستطیل در می آید تا مربع.
جوجه ها طی چهار هفته اول زندگی به فضای کمی نیاز دارند. فضای 2 متر (2 یارد) در 10 متر (11 ‏یارد) برای 20 جوجه کافی است، لیکن جوجه ها سرعت رشد چشمگیری دارند، با رشد جوجه ها ‏نیاز به فضای پرورشی به سرعت افزایش می یابد.
بسته به شرایط آب و هوایی، جوجه ها هنگام شب به سالن نیاز دارند. در صورت وجود منبع گرمایی، ‏همه جوجه ها باید به این منبع گرمایی دسترسی داشته باشند. بر اساس احتیاجات بدنشان جوجه ‏ها باید دور از حرارت بنشینند. وقتی جوجه ها مستقیما از هچر به زیر سایه بان در طول روز منتقل ‏می شوند، در دو هفته اول به یک لامپ حرارتی در طول شب نیازدارند. سایه بان حتی به شکل ‏سایه درخت عامل مهمی برای شترمرغ ها در هر سنی است. در مواقعی که در نظر دارید تجهیزات ‏جوجه کشی مورد نیاز را خودتان داشته باشید باید ابعاد اتاق مورد نیاز را در نظر داشته باشید که ‏بستگی به انکوباتور و هچر خریداری شده دارد. به یک اتاق برای انکوباتور، یک اتاق برای هچر، محلی ‏برای تمیز کردن تخم ها و محلی اختیاری برای ذخیره تخمها قبل از قرار دادن در انکوباتور نیاز دارید.
کارگر :
پرندگان بالغ باید دو بار در روز تغذیه شوند یک بار در اوایل روز و یک بار در وسط یا پایان عصر. جوجه ها ‏باید حداقل پنج بار در روز سرکشی شوند، وقتی تخم ها هفته ای یکبار گذاشته شوند جوجه کشی ‏به طور روزانه و هچینگ باید روزی دو بار بررسی شود. همه این کارها به نیروی کار انسانی نیاز دارد. ‏عمل دیگری که نیاز شدیدی به نیروی کار دارد تمیز کردن لانه جوجه ها است تا جوجه ها از خوردن ‏مدفوع باز داشته شوند ( بسته به تراکم، سطح و سن جوجه ها ) به طو ر مشابه، چیدن تخم ها در ‏انکوباتور و نظافت هچر به زمان زیادی نیاز دارد. پس از اعمال مربوط به کارگران مزرعه، قسمت اعظم ‏کار پرورش، نظارت است. پیشگیری بهتر از درمان است و بر طرف کردن نواقص پیش از بروز مشکل ‏موجب صرفه جویی در وقت و هزینه می شود.
نظارت مداوم موثر است، اما بهترین حالت این است که مولد ها غیر از زمان خوراک دادن و جمع آوری ‏تخم شترمرغ به حال خود رها شوند. انجام امور با یک شخص امکان پذیر است ولی استفاده از دو یا ‏چند نفر آسان تر بوده و استرس کمتری به همراه دارد. باید در نظر داشته باشید که آیا وقت کافی ‏دارید؟ از پرداخت هزینه کارگر یا کارگران مزرعه بر می آیید؟
آب :
پرندگان در طول شبانه روز به آب نیاز دارند. این موضوع را باید در طراحی لانه ها در نظر داشته باشید ‏که احتمالا تأمین آب، هزینه ای را به شما تحمیل خواهد کرد. در آب و هوای سرد، ممکن است نیاز به ‏نصب آبگرمکن هایی باشد تا دمای آب را برای همه پرنده ها در 20 درجه سانتیگراد ثابت نگه دارد و ‏صرفا یخ نزدن آب کافی نیست.
شترمرغ ها علاقه به نوشیدن آب در حین غذا خوردن دارند که این عمل موجب کثیف شدن سریع آب ‏می شود و بنابراین باید به طور منظم آب تمیز در اختیارشان قرار گیرد. پرنده ها نیاز مداوم به آب دارند ‏و همین بر مصرف غذای خشک تأثیر می گذارد. آب بسیار سرد یا گرم مصرف آب را تحت تأثیر قرار ‏داده و اغلب موجب کاهش مصرف غذا می شود.
مجوز :
برای اینکه بدانید اخذ چه نوع مجوزهایی برای احداث مزرعه شترمرغ لازم است باید با مراکز مرتبط از ‏جمله معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی و یا معاونت های امور دام بخش ‏طیور غیر مرسوم و سازمانهای مرتبط با پرورش شترمرغ منطقه مشورت کنید. در برخی کشورها نظیر ‏آلمان باید دوره ای را در زمینه پرورش شترمرغ گذراند. خوشبختانه کشورهای دیگر تا این حد سختگیر ‏نیستند و پرورش شترمرغ را همچون دیگر فعالیتهای مزرعه ای تلقی می کنند. نکات زیر را باید روشن ‏کنید:
‏• مجوز برای مالکیت پرندگان
‏• مجوز برای حمل و نقل پرندگان
‏• احداث چاه تلفات برای دفن پرنده های مرده
‏• بازرسی های دامپزشکی
‏• معیارهای امنیت زیستی (‏Bio Security‏) نظیر حوضچه ورودی وسایل نقلیه تا وسایل نقلیه هنگام ‏ورود به مزرعه از داخل مواد ضد عفونی عبور کنند.
سوالات و موارد مهم را یاد داشت کرده با کسی که در منطقه شما پرورش شترمرغ دارد صحبت ‏کنید، آنها منبع با ارزشی برای کمک هستند.
مسائل اقتصادی و سرمایه گذاری
برای راه اندازی نیاز به سرمایه دارید. همچنین احتمالا ایده هایی در زمینه اینکه چه مقدار توانایی ‏مالی برای این کار دارید، خواهید داشت. توصیه این است که دایره فعالیت را نصف کنید. در هر صورت ‏از کسی وام نگیرید.
تنها وقتی فروش محصولاتتان را آغاز می کنید درک روشنی خواهید داشت که فعالیتتان سود آور بوده ‏است یا خیر. اغلب اوقات مزرعه داران جدید بدون برنامه مقدار زیادی پول برای فراهم کردن شیک ‏ترین تجهیزات صرف می کنند. مزرعه هایی شبیه به هتلها ی کوچک و کاملا غیر قابل کاربرد مشاهده ‏شده اندکه وقتی به مراحل مهمی می رسند که عملا باید محصولاتشان را بازاریابی کنند بودجه ‏شان به پایان رسیده است چون تولید به اندازه مورد انتظار نبوده است. توصیه این است که کار را ‏ساده آغاز کنید. از امکانات موجود استفاده کنید. از قفس هایی که دارید، ساختمانهایی را که قبلا ‏احداث شده اند استفاده کنید. آنچه ضروری است سرمایه گذاری در تهیه انکوباتور مناسب می باشد. ‏یک انکوباتور خوب نتایج خوبی به همراه خواهد داشت که انکوباتور بد ندارد.
رکوردگیری :
در رکورد گیری باید قادر باشید برای هر لانه به سوالات زیر پاسخ دهید.
o‏ مولدها چه تعداد تخم گذاشته اند؟
o‏ هزینه تغذیه مولدها در یک سال چقدر شده است؟
o‏ میزان جوجه در آوری عملا چقدر بوده است ؟
o‏ چه تعداد از جوجه ها به سن کشتار رسیده اند؟
o‏ هزینه تغذیه هر جوجه تا سن کشتار چقدر است ؟ و از پاسخ این سوال محاسبه کنید.
o‏ هزینه تولید هر تخم چقدر است؟
o‏ هزینه تولید جوجه یک روزه چقدر است؟
o‏ هزینه پروار پرنده ها تا رسیدن به وزن مشخص چقدر است؟
o‏ هزینه ها را با در آمدها مقایسه کنید:
o‏ فروش پوسته تخم شترمرغ چقدر می شود؟ فروش پر؟ فروش پوست؟ فروش گوشت؟
با انجام محاسبات فوق به ازای هر لانه، قطعا قادر خواهید بود که بیشترین و مهم ترین بخش و ‏کمترین آنها را مشخص کنید. اگر دسته سه تایی سود آور نیست، حذف کنید و ضرر را کاهش دهید.
‏بخش دوم - روشهای پرورش
‏گزینه های مختلفی برای پرورش شترمرغ وجود دارد.
‏‏1- چرخه کامل( ‏Full Cycle‏)
این حالت شکل معمول است. شما مولدهایی دارید که تخم می گذارند، انکوباسیون و جوجه کشی ‏را انجام می دهید بهترین قسمت این روشو سپس خودتان جوجه ها را تا رسیدن به سن کشتار ‏پرورش می دهید. این است که خودتان مسئول هر بخش هستید. اگر اشتباهی رخ دهد نمی توانید ‏به جز خودتان کس دیگری را سرزنش کنید.
ممکن است محل جغرافیایی شما طوری باشد که هیچگونه تجهیزات انکوباسیونی در اطراف وجود ‏نداشته باشد و شما مجبور باشید که این کار را خودتان انجام دهید. از طرف دیگر اگر مزرعه تان بزرگ ‏است، ممکن است به افراد دیگری برای پرورش همه جوجه هایتان نیاز داشته باشید، زمین شما ‏ممکن است محدود باشد یا ممکن است برای کاهش ریسک این کار را انجام دهید. بار مالی این نوع ‏سرمایه گذاری وقتی همه مراحل را خودتان انجام دهید در بیشترین مقدار است. به طور کلی، با ‏پیشرفت صنعت شترمرغ، کارها تخصصی تر شده و هر مزرعه دار تمایل دارد بر روی کاری که بهتر وارد ‏است متمرکز شود.
‏‏2- پرورش مولدها
برخی از مزرعه داران، مولد پرورش داده و تخمهای آنها را می فروشند. این منبع درآمد آنها است.
‏‏3- تجهیزات جوجه کشی
ممکن است بخواهید فقط تجهیزات جوجه کشی داشته باشید. مزرعه دارانی هستند که برای جوجه ‏کشی تخمهایشان به شما پول پرداخت می کنند. ممکن است تخم شترمرغ را خریداری کرده و به ‏صورت جوجه یکروزه به فروش برسانید.
یک سیستم جوجه کشی خوب بسیار گران بوده و بنابراین به سرمایه گذاری هنگفتی نیاز دارد. قبل ‏از تصمیم گیری برای راه اندازی تجهیزات جوجه کشی لازم است تقاضای موجود در منطقه یا تأمین ‏تخم ها را مورد ارزیابی قرار دهید.
معمولا مزرعه داران برای قرار دادن تخم شترمرغ ها در ماشینتان مبلغ ثابتی را پرداخت کرده و برای ‏هر جوجه ای که که تحویل می دهید نیز مبلغ بیشتری می پردازند. ثبت مشخصات تخم ها برای ‏اینکه مالکان تخم ها جوجه های خود را تحویل بگیرند اهمیت فوق العاده ای دارد.
‏‏4- پروار بندی جوجه ها
کم هزینه ترین گزینه است. شما جوجه ها را در سن خاصی خریده و تا زمان کشتار پرورش می ‏دهید. این گزینه به ویژه برای تازه کارها جالب است، مخصوصا اگر قرار داد خرید مجدد پرنده های ‏کشتاری وجود داشته باشد، اما در این مواقع هوشیار باشید. در گذشته بسیاری از این برنامه های ‏بیع متقابل به علت ناتوانی شخص پیشنهاد کننده چنین قرار دادهایی برای فروش محصول به قیمت ‏مطلوب با شکست مواجه شده است. به عبارت دیگر به توافقات بیع متقابل عمل نشده و در برخی ‏موارد پرنده ها روی دست مزرعه دار مانده و خود باید به بازار یابی آنها بپردازد.
‏‏5- گروه های منطقه ای
برخی طرفدار گروههای منطقه ای هستند چون مزرعه داران توسط یکدیگر حمایت می شوند. کار ‏گروهی از هر لحاظ مفید است. مزرعه داران همگی دارای مولد بوده و همه تخم شترمرغشان را به ‏یک فرد تحویل می دهند. هر مزرعه دار به طور چرخشی هر هفته تعدادی از جوجه ها را تحویل می ‏گیرد. این بدین معنی است که مزرعه دار اول همه جوجه های هفته اول را تحویل می گیرد. مزرعه ‏دار دوم همه جوجه ها را هفته دوم و ..، سیستم کاملا تعاونی است به طوری که هیچ جوجه ای به ‏حال خود رها نمی شود و مدیریت 5 جوجه به آسانی 20 جوجه است. مطلب دیگر اینکه همه ‏کشاورزان از خوراک مشابهی استفاده می کنند که به تولید محصول یکنواخت کمک می کند. خرید ‏عمده، قیمت مناسب تری را برای این مزرعه داران به همراه دارد.
‏صنعت جهانی شترمرغ
تجربه نشان داده است که صنعت شترمرغ در برخی نواحی جغرافیایی به شدت ناپایدار است. نواحی ‏ای که پرورش شترمرغ جدیدا آغاز شده معمولا با قیمت بالا ی پرنده زنده مواجه هستند ولی وقتی ‏قیمت واقعی پرنده کشتار شده مشخص می شود افت می کنند. این الگو در سطح وسیع تری در ‏همه جای دنیا دیده شده است.
‏بخش سوم - تغذیه
هزینه غذا 60% تا 70 % کل هزینه پرورش شترمرغ را تشکیل می دهد بنابراین درک آن در ابتدای ‏آغاز به کار پرورش شترمرغ بسیار مهم است. متاسفانه پرورش دهندگان قدیمی و جدید حداقل ‏آگاهی را از این موضوع دارند.
نخست بعد اقتصادی را در نظر می گیریم. هزینه غذا به خودی خود مهم نیست بلکه تفاوت موجود در ‏درآمد پرنده های پروار شده و هزینه تولید آن ها اهمیت دارد. علاوه بر محاسبه هزینه تخم، جوجه، ‏پرنده آماده کشتار که همه فاکتورهای مهمی هستند، محاسبه افزایش در آمد حاصله از تولید بالاتر ( ‏تعداد تخم، تعداد جوجه، کیلوگرم گوشت تولیدی و پوست بزرگتر) نیز اهمیت دارد. بنابراین بسیاری از ‏مردم بدون بررسی قابلیت در تولید گزینه های مختلف و استنتاج از اینکه تغذیه بهتر موجب کاهش ‏ضرر ناشی از عدم باروری، مشکلات جوجه در آوری و تلفات جوجه ها می شود، به دام ((کاهش)) ‏هزینه های غذا گرفتار می شوند. یک جیره خوب باید دارای موارد زیر باشد.
o‏ علوفه نظیر یونجه برای تأمین فیبر با کیفیت
o‏ غلات نظیر ذرت برای تأمین انرژی
o‏ منبع پروتئینی نظیر سویا ی بدون پوسته
o‏ مواد معدنی پر مصرف و کم مصرف
o‏ ویتامین ها
o‏ سایر افزودنیها نظیر اسیدهای آمینه و مخمر
تحقیقات گسترده ای توسط ‏blue mountain‏ در زمینه اجزای یک جیره خوب انجام شده است. سری ‏به سایت ‏http://www.blue-mountain.net‏ بزنید. به عنوان مثال برای الیاف یونجه که داری سطوح ‏مختلف پروتئین است، توصیه می شود که یونجه حداقل 18 درصد ترکیب جیره آماده را تشکیل دهد. ‏یونجه مرغوب تر ویژگیهای مطلوب تر زیادی نظیر قابلیت هضم بهتر، ویتامین و مواد معدنی بیشتر دارد.
در مورد ذرت، باید بسیار تلاش کنید تا از ذرت دارای 8 درصد پروتئین استفاده کنید و نه از ذرت 6 درصد ‏که دارای کیفیت پایینی است. سویا معمولا بین 44 تا 47 در صد پروتئین دارد که سویا با پوسته حاوی ‏‏44 در صد پروتئین است. همچنین ما به سویا به عنوان منبع پروتئین نگاه کرده و 47 درصد را توصیه ‏می کنیم.
ویتامین ها و مواد معدنی، غنای جیره هستند. در اینجا علاوه بر مقدار، شکل ارائه آن در ترکیب با ‏یکدیگر نیز مهم است تا شترمرغ ها بتوانند حد اکثر استفاده را از آنها ببرند. کلسیمی که به یک شکل ‏خاص وجود دارد ممکن است برای شترمرغ ها غیر قابل هضم بوده و از این رو تعادل آن با فسفر به ‏هم خورده و مشکلات جدیدی ایجاد نماید. در سایه توجه به تغذیه به همراه مدیریت خوب، مدیریت ‏صحیح مزرعه و اصلاح نژاد است که پرنده های آماده کشتار برخلاف معمول تولید 30 – 25 کیلوگرم در ‏استرالیا، در آفریقای جنوبی بیش از 45 کیلوگرم گوشت تولید می کنند.
‏بخش چهارم- بازاریابی
در حقیقت بازاریابی باید فصل اول باشد. بازاریابی مهم است و حتی قبل از اینکه به فعالیت در زمینه ‏پرورش شترمرغ فکر کنید باید وجود تقاضا برای فرآورده های شترمرغ را مورد بررسی قرار دهید. بسته ‏به اینکه در چه کشوری باشید، معمولا تقاضا برای گوشت تازه بیشتر از گوشت منجمد است. ‏لیستی از مراکز فرآوری گوشت شترمرغ در منطقه را تهیه کنید. اطلاع حاصل کنید که آیا گوشت شما ‏را می خرند و یا چه کسی خریدار گوشت شما است. بعضی اوقات تجاری وجود دارند که گوشت ‏صادر می کنند. شما نیاز به بررسی دارید. شاید لازم باشد در برخی از نمایشگاههای محلی یا حتی ‏نمایشگاههای بین المللی حضور یابید. آنوگا (‏Anuga‏) در کلن بزرگترین نمایشگاه گوشت در اروپاست، ‏اما موارد دیگر نظیر ‏SIAL‏ در فرانسه و چین وجود دارد. هدف شما این است که با آنهایی که علاقمند ‏به خرید گوشت شما هستند ارتباط برقرار کنید. در انگلستان و آمریکا بازارهایی وجود دارد که ارتباط ‏مستقیم مصرف کننده و تولید کننده را فراهم می کنند. قبل از احداث مزرعه شترمرغ، لازم است ‏برخی تحلیل های اساسی را در زمینه اینکه با پرنده های آماده کشتار چه کار کنید انجام دهید.
‏چه کسی خریدار گوشتهای شماست؟
در فروش گوشت شترمرغ، نحوه عرضه مهمترین عامل است. علاوه بر خود گوشت نحوه بسته بندی ‏آن نیز مهم است هنوز مصرف کنندگان نا آگاهی وجود دارند که نحوه پخت گوشت شترمرغ را نمی ‏دانند. این مانع را با آموزش و تهیه دستورالعمل پخت از بین ببرید. یکی از بهترین نحوه عرضه بسته ‏های گوشت شترمرغ در مورد فرآوری کننده ای دیده شد که دستور العمل پخت را به همراه بسته ‏های گوشت ارائه می کرد. کیفیت گوشت به عوامل بسیاری بستگی دارد اما عامل اول نحوه تغذیه ‏پرندگان است. جیره متعادل موجب تولید گوشت خوشرنگ (قرمز روشن) می شود. جیره فقیر گوشت ‏را به رنگ قرمز کم رنگ و تقریبا صورتی در می آورد که موجب از دست دادن مشتریان بالقوه می ‏شود. گوشت خوب در معرض هوا به سرخی میرود در حالی که گوشت بد سیاه می شود. باید بدانید ‏که اگر سیر شرایط یکسان باشد این حالت منعکس کننده نحوه تغذیه پرنده ها است.
‏بازاریابی
ایجاد مزرعه شترمرغ آسان است. سودآور ساختن سرمایه گذاری به ارزیابی چگونگی بازاریابی ‏فرآورده های حاصله از شترمرغ نیاز دارد. بهترین توصیه ای که می توانم برایتان داشته باشم این ‏است که با مزرعه داران از دیگر مناطق ملاقاتی داشته باشید و پی ببرید که آنها محصولاتشان را ‏چگونه و به چه قیمتی به فروش رسانده و تقاضای موجود را بررسی کنید. ممکن است فرآوری و ‏بازاریابی را به عنوان بخشی از برنامه کلی مزرعه در نظر بگیرید.
‏پرنده های زنده
برخی ممکن است به قصد فروش پرنده زنده به پرورش اقدام کنند. اگر چه این امر به برگشت سرمایه ‏در کوتاه مدت کمک کرده و بسته به کشور محل پرورش می تواند در آمد بالایی را به همراه داشته ‏باشد، اما باید اتفاقاتی را که در صورت اشباع شدن بازار پرنده زنده و نبود تقاضای بیشتر برای پرنده ‏زنده رخ می دهد، مد نظر داشته باشید. باید بررسی کنید که چه کسی و به چه قیمتی خریدار پرنده ‏ها است. این مرحله تجاری شدن است.
‏تجهیزات کشتار
زمانی که هیچ خریداری برای پرنده های آماده کشتار وجود ندارد، ممکن است لازم باشد کشتار و ‏بازاریابی محصول را خودتان انجام دهید. لازم است که از نزدیک ترین کشتارگاه و هزینه کشتار اطلاع ‏داشته و اگر واحدتان به حد کافی بزرگ باشد چنین تجهیزاتی را خود راه اندازی کنید.
در آفریقای جنوبی، اغلب کشاورزان صاحب چنین تجهیزاتی بوده و بر مبنای سهمیه بندی فعالیت می ‏کنند. هر کس با خرید سهمیه، حق کشتار پرنده را خواهد داشت. لازم است بدانید که آیا کشتارگاه ‏مورد تأیید اتحادیه اروپا است یا نه. در این حال بازار پر رونق اروپا-جایی که بالاترین تقاضا برای گوشت ‏شترمرغ را دارد- به رویتان گشوده خواهد شد. کار دسته جمعی با دیگر مزرعه داران منطقه و احتمالا ‏تشکیل تعاونی برای رسیدن به بازارهای بزرگتر مفید است.
‏بازاریابی فرآورده های گوشتی
مشکل گوشت این است که در حالت تازه یک فرآورده فاسد شدنی است. گوشت شترمرغ باید هر ‏چه سریعتر به فروش برسد و در صورتی که در خلا بسته بندی شود دوره نگهداری آن 21 روز است. ‏در صورت انجماد، گوشت را می توان تا یک سال نگهداری کرد.
‏بازاریابی پوست شترمرغ
بازار پوست شترمرغ بسیار بی ثبات است. در زمانهایی از سال هیچ کس پوست شما را نمی خرد و ‏در زمانهای دیگر خریداران برای پوست شما صف می ایستند. نگران نباشید اگر کارها را درست انجام ‏دهید محصول قابل فروشی خواهید داشت. پوست ها باید دارای شکل صحیح بوده و به درستی ‏نگهداری شوند تا ارزش لازم را داشته باشند. در صورت بروز اشکال محصولی برای فروش نخواهید ‏داشت. آن زمان که هر چیز مرتبط با پوست شترمرغ با ارزش بود دیگر به سر رسیده است. برای ‏کسب اطلاعات در زمینه جدا سازی، ذخیره، حمل و نقل و درجه بندی پوست شترمرغ به سایت ‏http://www.ostrichskinsupplies.comمراجعه کنید. به عنوان مثال پوست ها باید در درجه حرارت 4 ‏تا 10 درجه سانتی گراد نگهداری شده و هیچگاه منجمد نشوند. تقاضای بازار برای پوست پاهای ‏بزرگ از قسمت زانو تا نوک پا است.
برخی تعاونی ها در دام این طرز فکر می افتند که با دباغی پوست و فروش محصول نهایی در آمد ‏بیشتری خواهند داشت. فریب نخورید و این کار را نکنید. پس از صرف مقدار زیادی پول و تحمل درد ‏سر های مداوم در اثر سروکله زدن با دباغها و فرآوری کننده ها تازه باید به فکر فروش تان باشید. ‏پوست نمک سود شده را بفروشید و پولتان را بدون درد سر دریافت کنید.
‏بازاریابی پر شترمرغ
پتانسیل پنهانی برای بازار یابی پر شترمرغ وجود دارد. همچنانکه رازهای تمیز کردن و رنگ آمیزی ‏پرهای شترمرغ آشکار نشده است. از پرهای شترمرغ می توان برای انواع مختلف تزئین نظیر تزئینات ‏گیاهی، طراحی داخلی، لباسهای محلی و کلاه استفاده کرده یا آنرا به محصولاتی نظیر بوآ و جاروی ‏پر تبدیل نمود. پر شترمرغ خاصیت آنتی استاتیک دارد که آن را برای صنعت نقاشی اتومبیل ایده آل ‏می سازد اما کمتر کسی به چنین بازاری راه پیدا می کند. همچنین انواع مختلفی از پر وجود دارد. ‏بهترین نوع، پرهای سفید طویل نر است، اما برای سایر پرها نظیر پرهای دم نیز تقاضا وجود دارد. ‏برای مشاهده انواع مختلف پر شترمرغ به پایگاه ‏http://www.ostrichfeathers.com‏ مراجعه کنید. ‏شاید این منبع در آمدی نباشد که در برآورد فروش اولیه روی آن حساب باز کنید، باید محلی برای ‏فروش پر در نظر داشته باشید.
‏بازاریابی پوسته تخم شترمرغ
در روز 14 تخم ها را از نظر باروری امتحان کنید. تخمهای غیر بارور حذف می شوند. می توان محتویات ‏این تخم ها را با ایجاد سوراخ کوچکی در انتهایشان، خالی کرده و داخل آن را ضدعفونی کرد. این ‏پوسته های خالی تمیز و سفید رنگ نیز دارای ارزش هستند. جالب است که بسیاری از مردم آنها را ‏صرفا به عنوان وسیله تزیینی در خانه نگهداری می کنند. برخی از افراد آنها را رنگ آمیزی کرده و به ‏عنوان یادبود های مزرعه به فروش میرسانند. همچنین برخی از مردم از کنده کاری بر روی تخم ها ‏وسایلی نظیر لوازم زینتی، لامپ یا ظرفهای ساده می سازند. همچنین بهتر است در ابتدا بر روی این ‏منبع از در آمد حساب نکنید اما باید بدانید که یک فرآورده قابل فروش دارید.
‏نظرات دیگر
ایده های عجیبی در مورد فروش سایر فرآورده های شترمرغ مشاهده می شود. به عنوان مثال یک ‏جوجه مرده را می توان به تاکسودرمی فرستاد. همچنین از پای شترمرغ زیرسیگاری ساخت. این ‏مثالها واقعیت دارند و فقط برای این ذکر شده اند که بدانید در اطرافتان مزرعه داران مبتکری وجود ‏دارند و در بازار رقابت آن کس برنده است که مبتکرتر باشد.

 
نظرات شما
  •  

    hassan_azad66 گفت : ۹۱/۰۴/۱۱

    kheli khob bod age emkanesh hast etelaate bishtri dar ekhtiyar bezarid mam non misham

    پاسخ...
  •  

    شهاب گفت : ۹۱/۰۷/۱۵

    خیلی خوب بود!با تشکر از شما

    پاسخ...
  •  

    محمد حسین گفت : ۹۱/۰۸/۰۳

    با سلام و خسته نباشید خاستم ببینم پرورش شتر مرغ تو خوزستان (گتوند-شمال خوزستان)هم جواب میده؟

    پاسخ...
  •  

    مهدي پروين گفت : ۹۱/۰۸/۰۵

    خيلي عالي بود

    پاسخ...
  •  

    سعید گفت : ۹۱/۰۸/۱۵

    هم اجمالی بود وهم باعث تردید در کار شد. بهتر نبود در مورد شرایط درون ایران بیشتر اطلاعات می دادید.راستش من خیلی گیج شدم. ظاهرا ریسک بزرگیه

    پاسخ...
  •  

    عزیز شهابی گفت : ۹۱/۰۸/۱۹

    با سلام و با تشکر از اطلاعات خوبتان.می خواستم بدانم در شهرستان سراب آذربایجان شرقی با توجه به اینکه هوای نسبتا سردی دارد امکان پرورش شتر مرغ هست یا نه؟

    پاسخ...
  •  

    محمدنعیم اسماعیلی گفت : ۹۱/۰۹/۰۹

    خیلی مطالب زیاد بود و خلاصه نکرده بودید

    پاسخ...
  •  

    صادق گفت : ۹۱/۰۹/۱۲

    با سلام مطالبتون عالی بود ولی باعث تردید در راه اندازی شد کیخواستم بدونم میشه این کارو توی استان خراسان جنوبی شهر سربیشه هم انجام داد

    پاسخ...
  •  

    حسین کسمایی گفت : ۹۱/۰۹/۱۲

    بسیار کلی است احتیاج به توضیح بیشتر دارد

    پاسخ...
  •  

    یونس سلیمانی گفت : ۹۱/۰۹/۱۵

    باسلام و خسته نباشید ازراهنمائی تون ممنونم خیلی عالیه

    پاسخ...
  •  

    rohollah mahmodi گفت : ۹۱/۰۹/۲۶

    مطالبتون خیلی جالب بود
    دمتون گرم
    واسم ایمیل بزارید

    پاسخ...
  •  

    یوسفی گفت : ۹۱/۰۹/۲۷

    ممنون

    پاسخ...
  •  

    RAMIN ZAMANI گفت : ۹۱/۱۰/۱۰

    متالب بسیار ارزنده و مفید بود فقط تناقض در اطلاعات غذارسانی در سایت ها وجود دارد .

    پاسخ...
  •  

    رنجبر گفت : ۹۱/۱۰/۲۸

    با تشكر از راهنماييتون آيا در استان فارس شهرستان ممسني با توجه به اين كه زمستونش بارندگي زياد و سرد و تابستوني خيلي گرم داره ميشه چنين طرحي رو راه انداخت

    پاسخ...
  •  

    فرهاد گفت : ۹۱/۱۱/۱۲

    ممنون از راهنمایی شما

    پاسخ...
  •  

    عبدالرضا گفت : ۹۱/۱۱/۱۶

    می خواستم بدونم نمیشه بدون نگهداری شترمرغ مادر،فقط جوجه پرورش داد

    پاسخ...
  •  

    محمد امین فرهمند گفت : ۹۱/۱۱/۱۷

    مطالب خوب بود فقط مسئله اینه که ما در ایران زندگی میکنیم و دسترسی به بازارهای اروپایی خیلی راحت نیست،اگر در مورد شرایط کار در ایران بیشتر توضیح بدید ممنون میشم

    پاسخ...
  •  

    بیژن بهرامی گفت : ۹۱/۱۲/۱۴

    برای پرورش کم هزینه و محلی بیشتر توضیح دهید

    پاسخ...
  •  

    هاشم رضایی گفت : ۹۱/۱۲/۱۷

    باعرض سلام
    می خواستم ببینم آیا وام هم میدن ؟

    پاسخ...
  •  

    امید صالحی گفت : ۹۱/۱۲/۲۲

    باعرض سلام عالی بود فقط نگفته غذا چی بدیم مرسی

    پاسخ...
  •  

    هادی فرخاری گفت : ۹۱/۱۲/۲۶

    ممنون خیلی خوب بود-اگه میشه هزینه ها رو به تفکیک برای هرشترمرغ بالغ وجوجه3ماهه و....همراه اینکه هر کدام چقدر فضا لازم داره برام ایمیل کنید.ممنون میشم.

    پاسخ...
  •  

    حمید فخری گفت : ۹۲/۰۱/۰۱

    ممنون از راهنمای تون

    پاسخ...
  •  

    فروزنده گفت : ۹۲/۰۱/۰۴

    در رابطه با مراکز خریدو فروش مکان ها محل هاپخش افرادی در همه استان ها وجود دارند اگه هست لطفا معرفی کنید.

    پاسخ...
  •  

    سبحانی گفت : ۹۲/۰۱/۱۵

    مرسی.عالی بود فقط لطف کنید مراکز فروش جوجه رو معرفی بفرمایید

    پاسخ...
  •  

    اسدالله باغمیشه گفت : ۹۲/۰۱/۱۹

    با تشکر خواستم بدانم در روستای تاریخی سوسارت هم میشود این کار را وکرد

    پاسخ...
  •  

    محمد کریمیان گفت : ۹۲/۰۱/۱۹

    عالی بید با تشکر...

    پاسخ...
  •  

    حاجی نژاد گفت : ۹۲/۰۱/۲۰

    عالی بودبرام ایمیل بزارید.

    پاسخ...
  •  

    رضا گفت : ۹۲/۰۱/۲۵

    مرسی خوب بود

    پاسخ...
  •  

    صالح حاتمی گفت : ۹۲/۰۱/۲۵

    با سلام خسته نباشید
    اگه خواستم بدونم تو کدوم یک از شهرهای ایران فروش گوشت شترمرغ بیشتره ؟
    و چطوری میتونم صادر کنندگان گوشت رو به کشورهای خارجی پیدا کنم ؟
    ممنون میشم اگه واسم ایمیل کنین

    پاسخ...
  •  

    سعيى ا گفت : ۹۲/۰۱/۲۵

    ىر مولرى اب و هوا بيشتر توضيح ىهيى

    پاسخ...
  •  

    e.bavaghar گفت : ۹۲/۰۱/۲۹

    آيا امكان بيمه كردن شتر مرغ ها در مقابل حوادثي مثل آتش سوزي ويا در مقابل بيماري وجود داره؟

    پاسخ...
  •  

    حمي فرديان گفت : ۹۲/۰۱/۳۱

    ازبروجن جهارمحال وبختياري
    عالي بود جزييات بيشتري قرار بديد
    ممنون

    پاسخ...
  •  

    mohamad reza baghery گفت : ۹۲/۰۱/۳۱

    خیلی خوب بود امادرحال حاضر چون درابران کشتارگاه شترمرغ نداریم وخرید شترمرغ دست افراد خاصی است برای تولید کننده مقرون به صرفه نیست.

    پاسخ...
  •  

    مسعود گفت : ۹۲/۰۲/۰۱

    منم مثل بقیه دوستان تشکر میکنم خوب بود

    پاسخ...
  •  

    محمدی گفت : ۹۲/۰۲/۰۲

    شتر مرغ چند قیئت است

    پاسخ...
  •  

    داود مستعلی زده گفت : ۹۲/۰۲/۰۳

    سلام
    عالی بود
    برا پروار بندی جوجه ها مطالب بیشتری بزارین.
    تو بندرعباس میناب میشه اجرا کرد؟
    برام ایمیل بزارین ممنون میشم.

    پاسخ...
  •  

    یزدانی گفت : ۹۲/۰۲/۰۳

    اگه میشه هزینه ها رو به تفکیک برای هرشترمرغ بالغ وجوجه3ماهه و....همراه اینکه هر کدام چقدر فضا لازم داره برام ایمیل کنید.ممنون میشم.

    پاسخ...
  •  

    مجتبی داتلی بیگی گفت : ۹۲/۰۲/۰۳

    باسلام تشکرازاطلاعات خوبتون

    پاسخ...
  •  

    وئدود گفت : ۹۲/۰۲/۰۳

    خوبه

    پاسخ...
  •  

    الهه گفت : ۹۲/۰۲/۱۷

    ممنون از مطالب خوبتون .می خواستم بدونم کل هزینه پرورش جوجه ی شترمرغ درچه سقفی است ؟ممنون میشم واسم ایمیل کنید

    پاسخ...
  •  

    كاظم حزابيان گفت : ۹۲/۰۲/۲۳

    سلام.اگر ميشود ببينيد اين طرح در شهر اهواز سود اوري دارد يا خير و هزينه لازم براي راه اندازي اين طرح حدودا چه قدر است لطفا برايم ايميل كنيد .ممنون.

    پاسخ...
  •  

    عباس زاده گفت : ۹۲/۰۲/۲۵

    با تشکر مطالب مفیدی بود. من برای تفنن هم که شده می خوام چند تا جوجه شتر مرغ گرفته و در باغ نگهداری کنم البته می خوام برای تجربه و سبک، سنگین کردن اقتصادی مسئله دقت بدم. خواهشمندم در صورت امکان طریقه شناسائی سن جوجه، نژاد و قیمت تقریبی آن برایم اطلاعات بفرستید. ممنون

    پاسخ...
  •  

    باباییان گفت : ۹۵/۱۰/۱۵

    عالی بود مطالبی جالبی یاد گرفتم

    پاسخ...
  •  

    حافظی گفت : ۹۵/۱۰/۱۷

    درود جوجه یک روزه قیمتش چنده . جوجه یک ماه چنده

    پاسخ...
  •  

    مسعود گفت : ۹۵/۱۰/۲۲

    خوب بودفقط درباره تلفاتش و بیماریها ونحوه مقابله بیشتر توضیح میدادین

    پاسخ...
  •  

    مهسا گفت : ۹۵/۱۱/۰۵

    وااای عاااالی بود ..
    هزار تا وب دیدم مث اینجا مطالبش تک به تک و خوب نبود ..
    مرررسی ...

    پاسخ...
  •  

    سید حسن گفت : ۹۵/۱۱/۰۸

    سلام. ممنون از اطلاعاتی که دادین. میخواستم ببینم داخل باغ چهاردیواری میشه این کار رو انجام داد. ضمنا از کجا میتونم مولد یا جوجه مطمئن خریداری کنم. ممنون. خراسان رضوی

    پاسخ...
  •  

    مراد بیگ بیرامی از ورزقان روستای خلف انصار گفت : ۹۵/۱۲/۱۰

    واقعا عالی بود من عاشق کار کشاورزی و دام وطیور هستم

    پاسخ...
  •  

    محسن شیردل گفت : ۹۵/۱۲/۱۷

    من حدودپانزده ملیون سرمایه و کسی دیگه آب و زمین واقع در رشتخوار. داریم آیا وام طیور هم هنوز هست .از مطالب ارزشمندتون سپاسگزارم

    پاسخ...
  •  

    میلاد طهماسبی گفت : ۹۶/۰۱/۲۲

    عالی بود می خواستم بدونم کمترین هزینه برای پرورش شتر مرغ بغیر از خرید زمین در چه حد است؟

    پاسخ...
  •  

    شاهین گفت : ۹۶/۰۲/۲۳

    سلام خواستم ببینم پرورش شترمرغ در خوزستان جواب میده؟

    پاسخ...
  •  

    مهدی گفت : ۹۶/۰۳/۰۳

    سلام و عرض ادب
    خواستم ببینم شتر مرغ در استان لرستان شهرستان دورود جواب میده برا پرورش یا نه

    ممنون و سپاسگزارم از شمت

    پاسخ...
  •  

    جابر گفت : ۹۶/۰۳/۳۰

    با سلام و خداقوت...از کوشش و همت شما در آگاهی بخشی به مردم سپاسگزارم.لطف از هزینه ها و فرآوردها و بازار فروش داخلی و خارجی و کشتارگاهها هم بنویسید.

    پاسخ...
  •  

    سجاد گفت : ۹۶/۰۴/۱۲

    با سلام، آیاشرق استان هرمزگان که گاها دمای هوا تا 50 درجه می رسد شرایط مناسبی برای پرورش می باشد
    پیشنهاد می گردد لینکی از مراکز فروش جوجه و دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز و همچنین بازارهای داخلی به سایتتون اضافه نمایید

    پاسخ...
  •  

    حسین حضرتی گفت : ۹۶/۰۴/۱۴

    سلام
    مرسی از اطلاعاتتتون
    من تو شهرستان طبس شروع به پرورش به صورت محلی و بومی کردم
    میشه برا بازار فروش پرنده زنده راهنماییم کنید
    متشکرم

    پاسخ...
  •  

    سعیدترکمانی گفت : ۹۶/۰۵/۰۲

    سلام خسته نباشید،میخواستم بدونم در استان هرمزگان شهر میناب جواب میده چون یکی از دوستان پیشنهاد داده بود ،راهنمایی کنید ممنون میشم

    پاسخ...
  •  

    احســـــآن گفت : ۹۶/۰۵/۱۰

    سلآم و خدآ قووت "
    میخآستم بگم که این مطآلب بآ توجه به نظرآت دوستآن برمیگرده به سآل نود و یک شمسی " آیآ نیآز به بروز رسآنی احسآس نمیشه؟

    پاسخ...
  •  

    افشین گفت : ۹۶/۰۵/۱۸

    این دوستمون درست میگه خواهشن به روز رسانی کنید،و کمی در مورد هزینه ها در حد حال و احساس یه رقمی بگین.مرسی از مطالب مفیدتون،خواهشن جواب من و دوستان و بدین

    پاسخ...
  •  

    جهان بخش مرادی گفت : ۹۶/۰۶/۱۰

    سلام توروستامون یه شرکت تعاونی دردستورکاردهیارمون هست چندمنظوره.میشه ّپیشنهادپرورش شترمرغ بدم.مرسی ازراهنماییتون.

    پاسخ...
  •  

    Alireza گفت : ۹۶/۰۷/۳۰

    با تشکر از مطالب ارزشمند شما

    پاسخ...
  •  

    حسین گفت : ۹۶/۰۸/۰۴

    سلام و خسته نباشید
    مطالب بسیار عالی بودن
    واسه احداث احتیاج به راهنمایی دارم لطفا برام ایمیل کنید
    ممنون

    پاسخ...
  •  

    شاهوردی گفت : ۹۶/۰۸/۱۲

    اطلاعات خوب و کافی بود چراکه این متن از سایتای خارجی ترجمه شده بود و دوستای اگه مطلبی در مورد ایران و بازار ایران میخوان بهتره با پرورش دهندهای أطراف تون صحبت کنید

    پاسخ...
  •  

    رحیم سگور گفت : ۹۶/۰۸/۲۱

    باسلام وخسته نباشید.یک جایگاهی دادم به مساحت 1450مترمربع که سقف ان 600متریعنی سایبون وحیاط 500متر.راهنمایی کنیدچندتا شترمرغ میتونم پرورش کنم.وچگونه.

    پاسخ...
  •  

    ابوالفضل سعیدی گفت : ۹۶/۰۹/۰۹

    سلام
    ابولفضل هستم
    بسیار اطلاعات مفیدی بود
    میخواستم حداقل هزینه راه اندازی
    یک مزرعه کوچک را برایم تشریح کنید

    پاسخ...
  •  

    Ali گفت : ۹۶/۱۰/۲۴

    ساکن روستا هستم علاقه بسیارزیادی به پرورش شترمرغ دارم ممنون میشم ازدوستان راهنمایی کنند

    پاسخ...
  •  

    ابوالفضل گفت : ۹۶/۱۱/۰۶

    با سلام خواستم بدانم شرایط اب و هوایی برای پرورش شتر مرغ چیست و حداقل سرمایه برای راه اندازی یک مزرعه کوچک چقدر است و جوجه ی شتر مرغ را از کجا می توان خرید ...... با تشکر

    پاسخ...
  •  

    محمد گفت : ۹۶/۱۱/۰۹

    سلام باتشکر از راهنمایی جامع وکلی ...بنده چن سال پیش اقدام کردم برای پرورش شتر مرغ به دلایلی نشد من بشدت علاقه مندم به کار باطیور الان میخام درشما کشور این کار را انجام بدهم ایا منو راهنمایی میکنید

    پاسخ...
  •  

    کورش گفت : ۹۶/۱۱/۲۰

    سلام
    متشکرم ازمطالب خوبتون
    درموردشرایط آب وهوائی و ضروریات اولیه احداث مزرعه بیشترتوضیح بدید.
    مقاومت شترمرغ دربرابربیماری چقدره؟
    آیابیماری سایرپرنده هاروهم میگیره؟
    میشه شترمرغ رو نزدیک حیوانات یا پرنده گان دیگه پرورش داد؟

    پاسخ...
  •  

    یاسین گفت : ۹۶/۱۱/۲۷

    با سلام خدمت شما میخواستم بدونم تو استان بوشهر هم میشه پرورش داد

    پاسخ...
  •  

    محمد جواد محی الدینی گفت : ۹۶/۱۲/۰۴

    سلام
    ممنون به نظر میرسه مطالب از نظر کلی خوب باشه، اگه میشه جدولی طراحی بشه به تفکیک مراکز استان ها و مراکز پرورش که در این جدول توضیحاتی در مورد این مراکز پرورش نظیر مشکلاتشان، موفقیت هایشان،نیاز به بکارگیری افراد علاقه مند و آموزش آن ها برای ایجاد پرورشگاه و...حداقل برای افرادی مثل من که می خواهند تازه دست به این کار بزنند از نزدیک آشنا شده و بتوانند تصمیم نهایی خود را بگیرند.
    ممنون میشم اگر به من کمک کنید

    پاسخ...
  •  

    سعید نصرتی گفت : ۹۶/۱۲/۰۹

    بسیار زحمت کشیدید از خوندنش لذت بردم و احساس کردم بسیار ملموس تونستید تجربه ها و دستاوردهاتون رو درین متن جامع منتقل کنید سپاس

    پاسخ...
  •  

    یوسف طایفه گفت : ۹۷/۰۱/۲۱

    سلام من میخواهم پرورش بدم از کجا شر و کنم

    پاسخ...
  •  

    سید جمال الدین حکیمی زاده گفت : ۹۷/۰۱/۲۴

    باسلام مطلبتان جالب بود حد اقل دانستیم برای ایجاد مزرعه شتر مرغ باید مطالعات کافی داشته باشیم اما شنیدم دوستی در باغچه کوچکی د ریزد مزرعه شتر مرغ سنتی ایجاد کرده به طور کلی خواستم ببینم آیا اینگونه کار ساده به بی تجهیزات جواب میده و بهترین شرایط جوی منطقه مزرعه شتر مردغ آیا گرم سیری است یا سرسیری است باتشکر از زحمات شما / جمال

    پاسخ...
  •  

    میلاد گفت : ۹۷/۰۲/۰۴

    باسلام خدمت مدیریت. اطلاعات جامع و کاملی بود. اما یک سوال باقی مانده برام ایجاد شد. آیا پرورش شترمرغ در دما 40درجه استان هرمزگان امکان پذیر هست؟ و اگه امکانش هست از اطلاعات جامعی که گذاشتین به صورت عکس باشه که درکش راحت تر باشه برای هر کارآفرین.ممنون

    پاسخ...
  •  

    اسفندیار بنان گفت : ۹۷/۰۲/۲۳

    بسیار فوق العاده ، جامع و کامل بود . مطالب ارزنده ای که برای تمام کسانی که به فکر خوداشتغالی یا کارآفرینی در مسیر تولیدات دامی قابل بهره برداری هستش . لطفآ بهترین محیط زندگی شتر مرغ در چه دمایی ودر چه اب و هوای جغرافیایی از کشور عزیزمان ایران دارای بازدهی بیشتر می باشد .

    پاسخ...
  •  

    قدرت ا... ب گفت : ۹۷/۰۵/۱۴

    سلام در مراحل مختلف رشد جوجه های شتر مرغ امکان جابجایی وجود دارد و عواقبی ندارد؟

    پاسخ...
  •  

    علی هاشمی گفت : ۹۷/۰۵/۱۴

    مطالب بسیار خوبی بود
    اما دوستان باید بطور کلی چن نکته اساسی را مد نظر داشته باشند
    ۱-مساحت یا فضای مناسب
    ۲-دمای مناسب ،فرقی نمیکنه در کدام شهر هستید اگه شهر شما گرمه خب باید دمای مناسب را با سیستم سرمایشی جبران کنید و بالعکس پس شهرهایی که دمای متعادل‌تری دارند هزینه‌شان کمتره
    ۳-جیره غذایی ،بسیار بسیار مهمه ،یعنی باید واقعا دقت کنید در تغذیه
    ۴- محیط باید بدور از سر و صدا و حصارکشی باشد ،حتی به دوستانتان اجازه ندهید هر از گاهی برای دیدن شترمرغها بیایند در مزرعه.میخوام بگم نباید اطراف این پرنده ها مدام شلوغ باشه .حساس هستند و در رشد آنها تاثیرگذاره
    ۵- رعایت بهداشت محیط و فردی
    اینها پند نکته بسیار مهم بود که عرض کردم گرچه مطالب زیاد دیگه‌ای هست که در اینجا مجال گفتن نیست
    اگه تازه کار هستید حتما حتما برید از نزدیک یک محل پرورش را ببینید ،تحقیق کنید ،شهر خودتون را بررسی کنید ببینید پتانسیل دارد یا خیر ،از تعداد کم شروع کنید ،دو ماده و یک نر را شروع کنید یک دوره همین سه تا رو پرورش دهید تا کلا قِلِق کار دستتون بیاد .
    ودر آخر اینکه ممکنه بعضی ها خیلی اطلاعات دقیق بهتون ندن پس با سه تا دونه شروع کنید تا خودتون زیر و بم کار دستتون بیاد .مدت زمان رسیدن یک جوجه به مرحله کشتار ۶ ماهه
    موفق باشید

    پاسخ...
  •  

    ابراهیم زیوری گفت : ۹۷/۰۶/۱۱

    من دو تا جوجه دوماه خریدم ولی ۱۶ ماه نگه داشتم ولی چای نیستند چه کار کنم

    پاسخ...
  •  

    علیرضا گفت : ۹۷/۰۶/۲۴

    باعرض سلام و خسته نباشید خدمت شما ،بابت سایت خوب شما.
    اطلاعات کاملی بود. فقط میخواستم بپرسم که حداقل هزینه ها چقدر است؟، و اینکه چه غذایی مناسبتر است؟ .
    با تشکر از زحمات شما.

    پاسخ...
  •  
    محسن شیردل گفت : من حدودپانزده ملیون سرمایه و کسی دیگه آب و زمین ...

    فاضل گفت : ۹۷/۰۹/۰۶

    با سلام
    ممنون از اطلاعات خوبتون میخواستم بدونم سرمایه اولیه چقدر میخواد یه زمین 10*10 متر هم دارم خوبه .؟

    پاسخ...
  •  

    محمد جنت گفت : ۹۷/۰۹/۱۰

    سلام
    بسیار عالی
    لطفا اطلاعاتی در مورد بازار ایران هم بفرمایید
    آیا تعاونی موجود هست تا ارتباط و اطلاعات بیشتری به دست بیاریم؟
    ممنون

    پاسخ...
  •  

    عادل عبادی گفت : ۹۷/۰۹/۱۱

    سلام من عاشق علم پرورشم دوس دارم با شما ملاقات کنم لطفا با من تماس بگیرید ممنونم از مطالب خوبتون

    پاسخ...
  •  
    محمد جنت گفت : سلام بسیار عالی لطفا اطلاعاتی در مورد بازار ایرا...

    مجید گفت : ۹۷/۱۰/۱۲

    تشکر از لطف شما پیشنهاد میکنم یک سایتی راه اندازی بشه تا پرورش دهندگان شتر مرغ تجربیات خودشون رو راحت تر در اختیار هم دیگه و خصوصا افراد مبتدی بذارن با تشکر

    پاسخ...
  •  

    علی اکبر گفت : ۹۷/۱۰/۱۷

    کار خوب و پر سودی ولی داخلش یه عده دلال به قیمت خیلی پایین میخرن اگه جایی ایجاد بشه که من پرورش دهنده ببرم وانجا شترمرغا رو فرآوری کنیم که خیلی سودش بیشتر میشه

    پاسخ...
  •  

    محمدرضا ملکی گفت : ۹۷/۱۱/۲۴

    سلام مطالب خوب بود ولی کامل نبود . در مورد مقدار مکان نگهداری یک شتر مرغ . فضای مسقف یا سایه بان ، نوع بیماری ها ، نوع آب و هوا و سازگاری آن ، حداکثر و حداقل دمای محیط ، وموارد دیگری که مورد نیاز جهت پرورش شترمرغ است ...

    پاسخ...
  •  

    Sajad گفت : ۹۷/۱۲/۱۸

    ببخشید میخواستم بدونم تو آب وهوای تبریز میشه شترمرغ نگه داشت

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com