مرغ وارد نمی کنیم

مرغ وارد نمی کنیم
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش تولید گوشت مرغ و صادرات آن از ابتدای سال ۹۳، گفت: با عرضه گسترده مرغ منجمد با قیمت ۵۵۰۰ تومانی، بازاز تنظیم می شود.
حسن رکنی  با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره افزایش قیمت مرغ افزود: در دنیا حدود ۱۰۸ میلیون تن تولید مرغ انجام می شود و جمعیت دنیا حدود ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر است.
وی یادآور شد: میانگین تولید و مصرف سرانه دنیا حدود ۱۵ کیلو است؛ در کشور حدود ۲ میلیون تن تولید مرغ داریم که با توجه به ۷۷ میلیون جمعیت، سرانه تولید ما ۲۶ کیلو است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰ گرم از این سرانه صادر می شود از این رو مصرف سرانه کشور ما بالای ۲۵ کیلو گرم است. ما حدود ۱.۱ درصد جمعیت دنیا را تشکیل می دهیم و حدود ۲ درصد گوشت مرغ را در دنیا تولید می کنیم .
رکنی ادامه داد: در یک سال اخیر مازاد تولید مرغ داشتیم؛ ۵ هزار تومان برای مرغ قیمت منصفانه ای نیست و قیمت منصفانه باید حدود ۷ هزار تومان باشد.
وی تاکید کرد: دولت وظیفه قانونی خود می داند که نوسانات قیمت را در بخش گوشت و مرغ توسط شرکت پشتیبانی کنترل کند.
به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، در یکسال و نیم اخیر احتیاجی به استفاده از گوشت و مرغ یخی نداشتیم و تولید مازاد داشتیم.
رکنی ادامه داد: در تولید مرغ، حالت خطی در طول سال داریم اما در بازار و کشش آن، نوسانات داریم. در مهر و آبان کشش بازار کمتر می شود و در این ماه ها مازاد تولید را خریداری می کنیم.
وی توضیح داد: از ابتدای سال ۹۳ این مازاد تولید را داشتیم و در بهمن ماه کشش بازار ما بالا رفت. به هر حال در نیمه دوم بهمن و اسفند و ماه رمضان و ایام عید، بازار مرغ کشش دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: یکی از شاخص های ما عرضه مرغ در تهران به عنوان یکی از بزرگترین مصرف کنندگان است. متوسط عرضه مرغ در میدان بهمن در ۱۰ ماه، ۱۰۵ تن بوده است. در ماه بهمن متوسط عرضه مرغ ۳۲۳ تن بوده و در روز جاری ورودی میدان بهمن، ۴۱۸ تن بوده است.
رکنی تصریح کرد: سردخانه ها ظرفیت مشخصی دارند و تولید باید متناسب با تقاضای بازار باشد. توان صادراتی در کشور وجود دارد و ما از یک کشور وارد کننده مرغ به صادر کننده تبدیل شدیم و حدود ۶۵ هزار تن صادرات داشتیم.
وی اظهار کرد: مرغ سرد با قیمت ۵۵۰۰ به وفور و بدون سقف توزیع، در مراکز استان ها قابل عرضه و یکی از راه های تنظیم بازار ارائه مرغ سرد است. مرغ های سرد کیفیت بهتری از مرغ گرم دارند و از بهترین زنجیره های تولید خریداری شده است.
در ادامه این برنامه محمد یوسفی رییس اتحادیه پرورش دهندگان مرغ گوشتی در ارتباطی تلفنی گفت: تولید ما برای گوشت و مرغ خطی است اما در طول سال قله های مصرفی داریم؛ بعد از ۲۲ بهمن و اسفندماه، نقدینگی جامعه بالاتر می رود و این مهم، تقاضای گوشت و مرغ را افزایش می دهد.
رییس اتحادیه پرورش دهندگان مرغ گوشتی درباره افزایش قیمت مرغ اظهار کرد: مشکل موجود در این بخش این است که اگر مردم روزی گوشت ۵ هزار تومانی خریداری کردند جامعه حق دارند خواستار حفظ این قیمت باشند. از طرفی وقتی تولید کننده زیان می بیند فریادشان را کسی را نمی شنود و این مسئله بین تولید کننده و وزارتخانه متبوع می ماند.
همایون دارابی مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی نیز در این برنامه در ارتباطی تلفنی اظهار کرد: خوشبختانه امسال که وظیفه تنظیم بازار به عهده جهاد کشاورزی بود ما از واردات مرغ بی نیاز بودیم و این دلیل خوبی برای حمایت از تولید است.
وی یادآور شد: از طرفی در زمانی که با کاهش قیمت مرغ روبرو بودیم، مسوولان جهاد کشاورزی با برگزاری جلسه با مدیران پشتیبانی و تشکل ها، در زمان مشخصی قیمت ها را به سطح قابل قبولی رساندند.
دارابی اظهار کرد: ما ۶۰ هزار تن نیز صادرات مرغ داشتیم و معتقدم در بخش عرضه و تقاضای مرغ، موضوع اصلی فرهنگ مصرف بوده و حدود ۳۰ درصد مصرف ما افزایش یافته است.
وی گفت: امروز در میدان بهمن علاوه بر فروش ۲۰ درصدی مرغ گرم، ۶۰ درصد نیز مرغ سرد توزیع می شود و از سوی دیگر ۱۶۰ هزار تن مرغ منجمد در سردخانه ها داریم اما از مرغ سرد استقبال نمی شود.
به گفته دارابی، مرغ منجمدی که با قیمت ۵ هزار و ۵۰۰ تومان ارائه می شود از سوی وزارت جهاد کشاورزی ۷ هزار تومان خریداری شده است.

 
نظرات شما
  •  

    Amir گفت : ۹۳/۱۲/۰۹

    الن ٢٨روز هست كه منجمد ميفروشند اما امار همان ١٦٠٠٠٠تن هست عجب دروغي

    پاسخ...
  •  

    اسماعیل گفت : ۹۳/۱۲/۰۹

    آقای دارابی مرغ یخی که توزیع میشود از تولید کننده کیلوی 3000 تومان خریداری کردن لطفا کمتر دروغ بگویید بدترین ضررها تولید کننده مهر آبان کرده لطفا به قیمتها ی تاریخ یاد شده مراجعه کنید تو خدا به این قیمت ندن یک موقع ورشکسته میشین شما اگه ورشکسته شوید یک صنعت نابود می شه باز هم دروغ دروغ دروغ تا کی

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com