خرید مجدد شیر خام مازاد از دامداران در پنج استان کشور

خرید مجدد شیر خام مازاد از دامداران در پنج استان کشور
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: خرید مجدد شیر خام مازاد بر نیاز صنایع در پنج استان کشور توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران آغاز شده و این امر همسو با سیاست حمایت از دامداران انجام می شود.
حسن رکنی عصر دوشنبه در حاشیه نشست مشترک دامداران با مسئوولان وزارت جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران درباره جزئیات طرح حمایت از دامداران افزود: طرح مزبور برای حمایت از تولید داخل بین دو تا سه روز آینده در استان های تهران، البرز، خراسان رضوی، اصفهان و قزوین عملیاتی خواهد شد و چنانچه نیاز باشد به سایر استان های کشور تعمیم داده می شود.
وی اظهار داشت: خرید شیرخام مازاد از دامداران سقف خاصی ندارد و تا زمانی که لازم باشد، مازاد شیرخام توسط سازمان تعاون روستایی خریداری خواهد شد.
به گفته وی قیمت منطقی خرید شیرخام مازاد بر نیاز دامداران متناسب با کیفیت شیر در استان ها صورت می گیرد که این تعیین قیمت توسط کمیته فنی مخصوصی صورت می گیرد.
رکنی اضافه کرد: اکنون هر کیلوگرم شیرخام با قیمت 12 هزار ریال ( یکهزار و 200 تومان ) تا 125 هزار ریال (یکهزار و 250 تومان) خریداری می شود و اکنون آئین نامه جدیدی برای خرید شیرخام تدوین شده است.
وی یادآور شد: سال گذشته به دستور وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستایی مکلف به خرید مازاد شیر خام از دامداران شده بود که امسال به طور مجدد این برنامه اتفاق می افتد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بخشی از لبنیات تولیدی کشور صادر می شود به طوری که سال گذشته 600 هزار تن صادرات انجام شد و باید طبق برنامه ششم توسعه سالیانه شیرتولیدی کشور افزایش یابد، همچنین متناسب با این امر باید اقداماتی صورت گیرد تا مصرف این کالا در سبد خانوار نیز ارتقا یابد.
وی تصریح کرد: صادرات لبنیات در سال جاری کاهش داشته به طوری که فروردین ماه امسال میزان صادرات این محصولات به 41 هزار تن رسید در حالی که کشور مان توان صادرات بیش از این میزان را دارد.
رکنی اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی درخواست مشوق صادراتی را داده که در مکاتبات اولیه آن در سطوح بالا انجام شده به طوری که با کلیات این طرح موافقت کرده اند و به زودی ابلاغ خواهد شد تا این مشوق صادراتی در اختیار صادر کنندگان فرآورده های لبنی قرار گیرد.
وی گفت : طرح این مشوق صادراتی قرار است در سازمان مدیریت و برنامه ریزی نهایی شود و در صورت ابلاغ آن، جزییات آن نیز اعلام خواهد شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی پیش بینی کرد: حداقل صدور 50 هزار تن شیرخشک را در دستور کار داریم و برای این مشوق صادراتی مبلغ دو هزار میلیارد ریال (200 میلیارد تومان) در نظر گرفته شده است که انتظار می رود این مبلغ بتواند در افزایش تولید و صادرات فرآورده های لبنی تاثیرگذار باشد.
این مقام مسئول، درباره آزاد شدن واردات شیرخشک توسط وزارت جهاد کشاورزی افزود: چنانچه وزارت جهاد کشاورزی مجوزی برای واردات شیر خشک صادر کرده باشد، به طور قطع برای واردات شیر خشک با پایه کودک است که این امر عادی است، زیرا اغلب کشورهای صادر کننده شیر خشک بخش اندکی از شیر خشک مورد نیاز برای تهیه شیر کودک را از کشورهای دیگر با استانداردهای بالاتر وارد می کنند.
به گفته وی اکنون، هم اکنون سالیانه حدود 9 میلیون تن شیر خام در کشور تولید می شود گفت: با توجه به حجم تولید شیرخام تلاش داریم شیر خشک پایه کودک را نیز در داخل تولید کنیم و اکنون بخشی از آن در داخل کشور تولید می شود و امیدواریم بتوانیم بخش عمده این محصول را در آینده بتوانیم تولید کنیم.
وی اضافه کرد: سال گذشته واردات شیر خشک بر پایه کودک کمتر از 10 هزار تن بود.
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی پیش از این گفته بود، سالیانه 9 تا 10 میلیون تن شیرخام در کشور تولید می شود که هفت تا هشت هزار تن واردات شیرخشک در کنار این میزان حجم تولید شیرخام، بسیار ناچیز است.
به اعتقاد وی، امکان دارد این حجم از شیرخشک برای مصارف خاص مانند تغذیه نوزادان وارد شده باشد و واردات شیرخشکی که بخواهد در عملیات تجاری تبدیل به محصولات لبنی شود، ممنوع است.
وزیر جهادکشاورزی گفت: اکنون کارخانه ها شیرخام خریداری می کنند، در عین حال تولید شیرخام کشور نیز افزایش یافته است . 
 
 
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com