چالش قیمت مرغ بین اتحادیه و جهاد کشاورزی

چالش قیمت مرغ بین اتحادیه و جهاد کشاورزی
با توجه به گرانی مرغ در چند روز گذشته به هر کیلو 8700 تومان هر یک از مسئولین در وزارت جهاد و اتحادیه این فراورده توپ گرانی را بر زمین دیگری می اندازد.
عطا حسن زاده در برنامه روی خط خبر شبکه خبر  در خصوص قیمت منصفانه مرغ در بازار گفت: قیمت مرغ با توزیع عادلانه در بازار باید بین 7300 تا 7500 تومان باشد و قیمت بیشتر از این برای مصرف کننده مناسب نیست.
وی در ادامه افزود: نهایت قیمت برای عرضه مرغ به مصرف کنندگان در شرایط کمبود بازار 7800 تومان خواهد بود.
رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی در توضیح هزینه تمام شده تولید برای مرغداران گفت: با توجه به افزایش هزینه تمام شده تولید برای مرغداران باید انتظار افزایش قیمت مرغ را در بازار داشت زیرا زمانی که قیمت فرآورده های دامی در یک ماه افزایش پیدا می کند ثبات قیمت مرغ برای تولید کننده به صرفه نخواهد بود و به همین علت شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار می شویم.
امینی مدیر کل امور وزارت جهاد با اشاره به مناسب بودن عرضه و تقاضا در بازار مرغ یادآور شد: تولید و عرضه در بازار مرغ در شرایط مطلوبی است و میانگین عرضه مرغ در میادین بزرگ 436 تن بوده که این رقم در حال حاضر به 485 تن رسیده که این به معنی کشش بازار درعرضه و تقاضا است.
وی در ادامه افزود: وضعیت عرضه در بعضی از مواقع در بازار کشش خرید را برای مصرف کننده تغییر می دهد و موجب می شود تا قیمتها تغییر کند اما در شرایط ازدیاد عرضه در بازار سازمان پشتیبانی امور دام با دپو کردن تولید و منجمد کردن آنها در هنگام کمبود در بازار اقدام به عرضه می کند و در  حال حاضر این سازمان آمادگی لازم را برای عرضه مرغ منجمد بین کیلویی 5000 تا 5400 تومان را دارد.
مدیر کل امور وزارت جهاد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نظارت بر بازار مرغ بر عهده وزارت جهاد است، گفت: ابزارهای نظارت بر بازار دراختیار وزارت جهاد قرار نگرفته به همین خاطر این وزارتخانه می تواند نظارتی بر عرضه و تقاضا در بازار داشته باشد به همین خاطر این وظیفه بر عهده نهادهای ذیربط به امور دام است.
امینی در خصوص قیمت مرغ زنده گفت: هر کیلو مرغ زنده بین 4300 تا 4720 با سود بسیار کم برای مصرف کننده تمام می شود و در این شرایط مرغ منجمد در هر کیلو 5000 تا 5400 تومان  قیمت مناسبی برای مصرف کننده است و این قیمت مورد تایید بازار خواهد بود.
رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: قیمت مرغ زنده در حال حاضر بین 5000 تا 5200 تومان است که باید قیمت مرغ عرضه شده برای مصرف کننده 7300 تا 7800 تومان  باشد و قیمت بیشتر از این مورد تایید نیست این درحالی است که مرغ در بازار هر کیلو 8300 تومان به دست مصرف کننده می رسد.
وی در ادامه تاکید کرد: در صورت افزایش هزینه تولید کم کردن قیمت مرغ صرفه ای برای مرغداران نخواهد داشت و این درحالی است که تولید کنندگان در تمام فصول شاهد کاهش قیمت مرغ در بازار هستند و تنها چند ماه از سال شاهد سود مرغداران هستیم که این روند قیمتی با توجه به افزایش قیمت فراورده های دامی صورت گرفته و درصورت کاهش هزینه های تولید قیمت مرغ نیز به طبع آن کاهش خواهد یافت.
حسن زاده با اشاره به اینکه نظارت بر بازار مرغ باید توسط وزارت جهاد صورت گیرد، گفت: نظارتها باید از طریق وزارت جهاد بر روی بازار مرغ صورت گیرد تا قیمتها به مصرف کنندگان تحمیل نشود.
امینی در ادامه در خصوص سیاستهای کاهش هزینه های تولید گفت: ما در وزارت جهاد سیاستهای بسیاری در جهت کاهش هزینه‌های تولید داریم که در آینده ای نه چندان دور تمام این طرحها به اجرا درخواهند آمد و شاهد کاهش قیمت فراوردهای دامی خواهیم بود.
مدیر کل امور وزارت جهاد با اشاره به اینکه در شرایط فعلی مشکلی در عرضه مرغ منجمد در بازار  نداریم، گفت: مصرف کنندگان می توانند نیاز خود را از طریق میادین میوه و تره بار و  فروشگاه‌ها با خرید هر کیلو مرغ  منجمد بین 4500 تا 5000 تومان تامین کنند و ما در شرایط فعلی ذخیره لازم را برای تامین نیازبازار داریم.
رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان خاطر نشان کر: تشدید فصل گرما نیز یکی از عوامل تاثیر گذار بر قیمت مرغ است و موجب شده تا قیمت مرغ زنده در مرغداری افزایش یابد.
 
نظرات شما
  •  

    مهندس بهمنی گفت : ۹۵/۰۵/۰۵

    با سلام در زمانی که مرغ ارزان بود همه مسئولین سر از برف فرو برده بودند و مقهقه مستانه شان گوش هر شنوده ای را کر کرده بود حالا که مقداری به قیمت واقعی نزدیک شده به هر در و دیواری می زنند تا شرمنده مردم نباشند راستی مگر مرغداران جزئی از مردم نیستند.

    پاسخ...
نظر خود را ثبت نمایید
  • موارد زیر جهت نمایش تایید نخواهد شد:
  • ۱- در متن شماره همراه و آدرس الکترونیکی درج شود
  • ۲ - در متن از جملات و الفاظ غیر عرف استفاده شود
  • ۳ - متن انگلیسی یا پینگلیش تایپ شود
Copyright © 2006 - 2024 ITPNews.com