انتشار در تلگرام

جدی گرفتن مشکلات تنفسی طیور با آغاز فصل سرما

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: استرس سرمایی یکی از عوامل تضعیف کننده سیستم ایمنی طیور پرورشی است. در چنین شرایطی پرنده بیشتر در معرض عوامل ویروسی و باکتریایی بیماری زای تنفسی قرار می گیرد. به همین جهت لازم است مرغداری‌ها این موضوع را جدی بگیرند.

شهرام شرقی با اعلام این مطلب اظهار کرد: به دلیل مهاجرت پرندگان آزاد پرواز در این فصل عوامل ویروسی که به طور طبیعی در جمعیت طیور پرورشی  یافت نمی‌شوند، می‌توانند بر اثر عدم رعایت شرایط بهداشتی پرورش، به این گله ها راه پیدا کنند مثال بارز این ویروس ها، آنفولانزای فوق حاد پرندگان می باشد و لازم است توصیه های بهداشتی سازمان دامپزشکی در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری‌های تنفسی را جدی بگیریم.

وی افزود: با مدیریت صحیح گرمایش سالن های مرغداری، تامین رطوبت نسبی سالن ها و تهویه کافی، شرایط  بوجود آمدن استرس های حرارتی را ازبین برده و به یاد داشته باشیم که بهداشت تردد افراد، وسایل و نهاده ها، شرط اصلی جلوگیری از ورود عوامل بیماری زا هستند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی بیان کرد: واکسیناسیون طیور بر اساس دستورالعمل‌های دامپزشکی، ایمنی ماکیان پرورشی را در قبال بیماری‌ها افزایش داده و شدت عوارض سندرم‌های تنفسی را کاهش می‌دهد و نیز امحاء صحیح لاشه‌های تلف شده طیور در داخل مرغداری‌ها، از گسترش و پراکنده شدن عوامل بیماری زا جلوگیری می‌کند و همچنین شستشو و ضدعفونی مداوم سالن های مرغداری در بین و طول دوره های پرورشی، میزان اجرام بیماری زا را کاهش داده و ضمن کنترل این عوامل، از شدت بیماری ایجاد شده می‌کاهد.

شرقی خاطرنشان کرد: قطع دسترسی پرندگان آزاد پرواز به خوراک طیور پرورشی که یکی از راه‌های عمده جلوگیری از ورود عوامل بیماری زای حاد تنفسی به داخل گله‌های پرورشی طیور است و  استفاده از دان آماده انبار شده در سیلوهای بسته ، انتقال بهداشتی دان از سیلوها به داخل سالن ها، نصب توری بر روی پنجره‌های سالن‌ها، از جمله تمهیداتی است که دان را از دسترس حشرات، جوندگان و پرندگان آزادپرواز دور نگه داشته و ضامن بهداشت دان و نهاده‌های تغذیه‌ای در طول دوره پرورش است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان افزود: در صورت بروز بیماری‌های تنفسی در گله‌های طیور پرورشی، مراتب باید بلافاصله به شبکه های دامپزشکی شهرستان‌ها، اطلاع داده شود چراکه با اطلاع‌رسانی به موقع می توان از گسترش احتمالی بیماری‌ها جلوگیری نمود و در چنین شرایطی به اخطارهای بهداشتی دامپزشکی باید کاملا توجه نموده و فواصل جوجه‌ریزی را رعایت نمود تا در دوره‌های پرورشی بعدی از بروز این بیماری‌ها در سالن‌های مرغداری جلوگیری نماییم.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی شرقی یادآور شد: به یاد داشته باشیم که با به کار بردن توصیه‌های بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، در سالیان گذشته، مرغداران استان توانسته‌اند موفقیت های بزرگی در پیشگیری از بروز این بیماری ها بدست آورده و آسیب های اقتصادی ناشی از آن را به حداقل ممکن برسانند.